Băsescu, despre reţinerea procurorului-şef al DIICOT: Nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar eu

Preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu a fost întrebat, vineri, ce părere are despre reţinerea procurorului-şef al DIICOT, Alina Bica, el precizând că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar persoana preşedintelui.

1481 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre reţinerea procurorului-şef al DIICOT: Nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar eu

Băsescu, despre reţinerea procurorului-şef al DIICOT: Nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar eu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

”Una singură, nimeni nu e mai presus de lege. Nimeni, nici eu” a răspuns Băsescu.

Alina Bica a fost reţinută de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind o despăgubire ilegală făcută de o comisie din ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte.

Secţia de procurori a CSM s-a reunit, joi seară, pentru a discuta solicitarea DNA de reţinere şi arestare a Alinei Bica şi au încuviinţat reţinerea şi arestarea la domiciliu.

Bica va fi prezentată la instanţa supremă pentru luarea măsurii preventive.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut pentru 24 de ore pe Lăcrămioara Alexandru şi pe Dragoş Bogdan.

Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP din care au făcut parte a acordat o despăgubire pentru un teren supraevaluat din Capitală.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici