Băsescu, întrebat despre accident: Dacă eu nu ştiu decât că a fost un accident, ce vreţi să vă spun?

Preşedintele Traian Băsescu, aflat marţi în vizită oficială în Teritoriile Palestiniene, a fost întrebat de jurnaliştii români care îl însoţesc ce spune despre accidentul aviatic din Apuseni, el răspunzând: "Dacă eu nu ştiu decât că a fost un accident, ce vreţi să vă spun?".

1391 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întrebat despre accident: Dacă eu nu ştiu decât că a fost un accident, ce vreţi să vă spun?

Băsescu, întrebat despre accident: Dacă eu nu ştiu decât că a fost un accident, ce vreţi să vă spun? (Imagine: Marius Pop/Mediafax Foto)

După întâlnirea pe care a avut-o la Ramallah cu românii din Teritoriile Palestiniene, preşedintele a fost întrebat de jurnaliştii români ce spune despre accidentul aviatic din Apuseni.

"Doamnă, dacă eu nu ştiu decât că a fost un accident, ce vreţi să vă spun?", a replicat Traian Băsescu, fără a face alte declaraţii despre acest subiect.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi localnici. În zona unde a aterizat forţat avionul a fost trimis şi un elicopter de la SMURD Mureş, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceţii.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.

Medicul Radu Zamfir, care a ajuns în Bucureşti, marţi după-amiază, a fost externat pe propria răspundere de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici