Băsescu: La MAI doar am mulţumit pentru efortul legat de găsirea armelor

Şeful statului a declarat, marţi, că la evenimentul de la MAI din 23 decembrie a mulţumit pentru efortul legat de găsirea armelor de la Ciorogârla, fără a spune despre ce este vorba, precizând că era "un gest obligatoriu" în primul rând faţă de ofiţerii de la DGIPI implicaţi în soluţionarea cazului.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La MAI doar am mulţumit pentru efortul legat de găsirea armelor

Băsescu: La MAI doar am mulţumit pentru efortul legat de găsirea armelor

"Cine credea că, atunci când e vorba de 62 de arme furate dintr-un depozit militar, preşedintele nu e informat? Nu de Parchet, dar sunt alte structuri de securitate care îl informează pe preşedinte. Nu s-a făcut o recuperare integrală. (În 23 decembrie - n.r.) eu nu am vorbit de arme, doar am mulţumit pentru efortul legat de găsirea armelor. Nu am spus despre ce este vorba. Acolo trebuia făcut acest gest. Era un gest obligatoriu, în primul rând faţă de ofiţerii de la DGIPI, care au fost implicaţi în soluţionarea acestui caz, un caz care nu ar fi putut fi rezolvat dacă domnul Vanghelie încă ar fi avut control pe ce se întâmplă pe Ministerul de Interne", a declarat Traian Băsescu, la OTV.

El a mai arătat că recuperarea armelor a fost o acţiune îndelungată.

"Recuperarea a început de mult, încă din noiembrie. Ofiţeri acoperiţi au cumpărat arme chiar de la cei care le furaseră. Au cumpărat şi arme şi droguri de la ei. Pot să spun acest lucru pentru că dosarul este în instanţă şi, oricum, este public. Problema armamentului era o problemă de securitate naţională", a adăugat preşedintele Băsescu.

De asemenea, el a mai spus că "la o armă trebuie să te gândeşti ce poţi să faci cu ea, nu cât costă".

"Problema fundamentală este că poţi să omori, să faci atentate cu ea, poţi să faci o grămadă de lucruri", a conchis şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat, la ceremonia de instalare a ministrului Vasile Blaga, în 23 decembrie, pe angajaţii MAI pentru eforturile extraordinare în diverse situaţii, printre care şi cazul dispariţiei muniţiei de la Ciorogârla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici