Băsescu le-a transmis etnicilor maghiari un mesaj de simpatie şi susţinere

Preşedintele Traian Băsescu a transmis marţi etnicilor maghiari un mesaj "de simpatie şi susţinere", adresând reprezentanţilor acestei minorităţi invitaţia de a se alătura majorităţii în efortul de modernizare a societăţii româneşti.

36 afișări
Imaginea articolului Băsescu le-a transmis etnicilor maghiari un mesaj de simpatie şi susţinere

Băsescu le-a transmis etnicilor maghiari un mesaj de simpatie şi susţinere (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Mesajul şefului statului a fost citit de prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, la festivităţile organizate la Oradea de Ziua Maghiarilor de pretutindeni.

"Responsabilitatea şi solidaritatea sunt cuvintele de ordine care, alături de egalitate, definesc scopul nostru comun. Sunt valori pe care România şi Ungaria şi le-au asumat atunci când au aderat la structurile euro-atlantice", se arată în mesajul preşedintelui, citit în faţa statuii revoluţionarului maghiar Szacsvay Imre.

În mesaj se mai arată că "maghiarii au dovedit în cursul istoriei că sunt un popor care a luptat pentru libertate", atât în Revoluţia de la 1848, cât şi împotriva comunismului, în 1956 şi1989.

De asemenea, Traian Băsescu precizează că "după mai bine de douăzeci de ani de la Revoluţie, avem nevoie mai mult decât oricând de o viziune globală şi de o înţelegere comună a problemelor României şi ale Europei".

"Cred că a venit momentul unor valori comun acceptate, care să ne permită să privim viitorul cu încredere şi care să fie baza relaţiilor dintre cele două popare, între majorităţile şi minorităţile de pe teritoriile celor două state", a mai arătat şeful statului.

El le-a trasmis etnicilor maghiari invitaţia de a se alătura majorităţii în efortul de modernizare a societăţii româneşti.

"Cu prilejul acestei sărbători, le transmit tuturor maghiarilor din România mesajul meu de simpatie şi susţinere, precum şi invitaţia de participare în continuare la proiectul comun de modernizare a societăţii româneşti, fiindcă doar astfel putem reuşi să ne înţelegem unii cu ceilalţi, să ne sprijinim şi să progresăm împreună", se mai arată în mesajul preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici