Băsescu: Medicii au avut influenţă în cazul Nicolescu. Acelaşi medic l-a operat pe Hayssam

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că medicii au avut influenţă în justiţie în recursul la arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu, menţionând că operaţia acestuia a fost făcută de un medic care l-a operat şi pe Omar Hayssam de cancer.

90 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Medicii au avut influenţă în cazul Nicolescu. Acelaşi medic l-a operat pe Hayssam

Băsescu: Medicii au avut influenţă în cazul Nicolescu. Acelaşi medic l-a operat pe Hayssam (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

El a precizat, la TVR, răspunzând unei întrebări, că consideră că presiunile PSD făcute în stradă prin manifestaţii au influenţat decizia în cazul recursului lui Constantin Nicolescu.

"Dacă vreţi să fiu foarte sincer, nu cred că a avut influenţă asupra judecătorilor. Influenţă asupra judecătorilor au avut medicii, şi eu am luat notă şi de acest incident, în care dintr-o dată ne operăm, era o operaţie care putea fi făcută atunci sau altă dată, nu ştiu. Dar unul din medici este medicul care l-a operat pe Omar Hayssam de cancer şi Omar Hayssam e bine mersi şi acum, deşi pe buletinul acela scria metastaze şi toate cele", a susţinut preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că ar trebui reglementată legal situaţia în care medicii care pot gestiona cazuri de arest preventiv, menţionând că aceştia ar trebui să fie selecţionaţi.

"Ce cred că trebuie să rezolvăm? Nu mai trebuie, aşa cum politicienii n-au dreptul să stabilească în locul judecătorilor şi procurorilor, la fel nici medicii n-au dreptul să stabilească în locul judecătorilor şi procurorilor. Va trebui să facem un serviciu specializat pentru cei cărora le plesnesc rotulele când sunt chemaţi la Tribunal, altora le plesneşte inima, altii leşină, alţii devin foarte bolnavi, desi, altfel, sunt extraordinar de vioi. Deci, va trebui să gândim un sistem în care asistenţa medicală să fie dată de un număr cert de medici, care sunt certificati a fi morali. (...) Nu putem amesteca justiţia cu medicina, cum n-o putem amesteca nici cu politica", a spus preşedintele, propunând ca certificatele să fie date de "instituţii ale statului".

El ţinut să evoce, pe de altă parte, faptul că existau bannere, în campania electorală trecută, care se refereau la "mafia PSD", fiind reprezentaţi Hrebenciuc, Năstase, Vanghelie si alţii, lideri PSD. Băsescu a spus că i-a revăzut în aceeaşi formulă pe liderii PSD la Piteşti, la acţiunile de susţinere a lui Nicolescu.

"Vă aduceţi aminte, în campanie, recunosc, ceea ce ştia toată lumea, că se făcuse o campanie negativă, niste plăci de-astea mari de afişaj, pe care era scris mare «Mafia PSD» şi era acolo Viorel Hrebenciuc, era Adrian Năstase, era Vanghelie, şi exact poza din campanie am văzut-o în imaginile de la Piteşti, cu ei pe scări, acolo. Dacă ar lua panoul acela din campanie, acea publicitate negativă, ar vedea cât a fost de adevărat. Numai că acum îl aveau şi pe avocatul Ponta după ei", a conchis Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici