Băsescu, mesaj de condoleanţe după accidentul din Sibiu: Un moment trist pentru Armată, pentru popor şi pentru mine

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe în urma accidentului din judeţul Sibiu, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 8 militari şi 2 au fost răniţi, şeful statului afirmând că este un moment trist pentru Armată, pentru popor şi pentru el, personal.

733 afișări
Imaginea articolului Băsescu, mesaj de condoleanţe după accidentul din Sibiu: Un moment trist pentru Armată, pentru popor şi pentru mine

Traian Băsescu (Imagine: BP Preşedinţie/ Mediafax Foto)

”Doresc să-mi exprim regretul pentru tragicul accident petrecut astăzi în judeţul Sibiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 8 militari şi 2 au fost răniţi. Este un moment trist pentru Armata României, pentru poporul român şi pentru mine personal”, se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului a transmis ”sincere condoleanţe familiilor îndoliate şi tuturor celor care le-au fost aproape”.

”Totodată, le doresc însănătoşire militarilor răniţi şi îmi exprim solidaritatea cu familiile acestora”, mai transmite preşedintele Băsescu.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.

Martorii spun că înainte să se prăbuşească elicopterul zbura la altitudine joasă, iar la un moment dat a lovit crengi ale copacilor şi a intrat în derivă, după care s-a învârtit de câteva ori în aer şi s-a prăbuşit în flăcări.

Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici