Băsescu: Nu cred că pensiile vor fi reduse diferenţiat, dar să vedem cu ce vine Guvernul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu crede că există vreo şansă ca pensiile să fie reduse diferenţiat, menţionând însă că decizia finală aparţine Guvernului.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu cred că pensiile vor fi reduse diferenţiat, dar să vedem cu ce vine Guvernul

Băsescu: Nu cred că pensiile vor fi reduse diferenţiat, dar să vedem cu ce vine Guvernul (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Întrebat dacă există vreo şansă ca pensiile să fie reduse diferenţiat, preşedintele a răspuns:

"Nu. Cred că atunci intrăm în altă... Cel puţin acesta este punctul meu de vedere. Guvernul va lua ce decizie consideră. Dar eu cred că atunci vom intra într-o discuţie care nu se va termina nici de Revelion. Cui reducem? Cine are merite mai mari? Cine are merite mai mici? Exact ca la aşezarea în grilă la salarii. Dar nu exclud posibilitatea ca Guvernul să adopte şi o altă variantă decât reducerea de sus până jos cu 15%", a spus şeful statului.

Preşedintele a menţionat că referitor la durata măsurii de diminuare cu 15% a veniturilor pensionarilor doreşte să spună că intenţia pe care a discutat-o cu Guvernul este ca măsura să fie menţinută până la finele anului.

El a spus că este nevoie de 2,2 miliarde de euro pentru plata pensiilor la nivelul actual, iar România are doar 1,7 miliarde de euro.

Preşedintele a declarat că sistemul de pensii are o problemă financiară, de lipsă de fonduri, dar şi una de funcţionare.

El a precizat că există 1,8 milioane de pensionari cu stagiu complet de cotizare şi 1,3 milioane de pensionaţi la cerere, fără stagiu complet, şi 906 mii de pensionaţi pe caz de boală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici