Băsescu: Nu ştiam că Dorin Cocoş era o verigă între şefii ANRP şi cei care investigau retrocedări

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut, vineri seară, că nu ştia că Dorin Cocoş era o verigă între şefii ANRP şi cei care investigau peste trei miliarde de euro din retrocedări, precizând că ar fi informat instituţiile statului dacă ar fi fost la curent.

141 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu ştiam că Dorin Cocoş era o verigă între şefii ANRP şi cei care investigau retrocedări

Sorin Cocos si Elena Udrea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Întrebat, la Realitatea TV, dacă ştia că Dorin Cocoş este una dintre verigile importante între şefii ANRP şi cei care investigau peste trei miliarde de euro din retrocedări, fostul preşedinte Traian Băsescu a afimat: "Nu, dacă aş fi ştiut, aş fi luat măsuri să informez instituţiile statului, aşa cum am făcut-o imediat ce m-a informat doamna Udrea că sunt nereguli acolo".

Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni "pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP" în vederea soluţionării dosarului în care Gheorghe Stelian cerea despăgubiri pentru terenul supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Acet lucru este susţinut într-o declaraţie dată anchetatorilor ce instrumentează cauza despăgubirilor, conform unor documente DNA care au stat la baza deciziei de arestare a şefei DIICOT Alina Bica.

În respectiva declaraţie se mai afirmă că Gheorghe Stelian a cumpărat de la un anume Dino Sinigalia, în 2010, drepturi litigioase pentru terenul de 13 hectare din zona Plumbuita.

"După aceea, Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine ….După ce s-a nominalizat un evaluator, GS i-a dat un plic cu bani ….100.000 lei.. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, …valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei, şi Dorin Cocoş a cerut 10.000.000 euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului…. Cocoş Dorin, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10.000.000 euro", a mai spus persoana audiată de anchetatori, citată în aceleaşi documente.

Cocoş a fost trimis în judecată în 25 februarie în dosarul "Bica1". Omul de afaceri este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici