Băsescu: O fregată T22, cu elicopter şi grup de operaţiuni speciale va participa la Atalanta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că MApN va participa cu o fregată T22, dotată cu elicopter şi un grup pentru operaţiuni speciale, la misiunea UE de combatere a pirateriei în zona Golfului Aden din Oceanul Indian.

257 afișări
Imaginea articolului Băsescu: O fregată T22, cu elicopter şi grup de operaţiuni speciale va participa la Atalanta

Băsescu: O fregată T22, cu elicopter şi grup de operaţiuni speciale va participa la Atalanta (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

"MApN va disloca o fregată de tip T 22 cu elicopter şi având la bord o echipă, un grup pentru operaţiuni speciale, în Oceanul Indian în operaţiunea UE, Atalanta. Este vorba despre zona Golfului Aden, în Oceanul Indian, pentru protejarea navelor comerciale de actele de piraterie", a spus Traian Băsescu, la finalul CSAT.

Operaţiunea Atalanta este numele de cod al misiunii Uniunii Europene de combatere a pirateriei marine. Navele participante la misiune patrulează de-a lungul coastei somaleze pentru a proteja vasele comerciale, de agrement, de pescuit sau umanitare. Zona patrulată este mai mare decât suprafaţa Europei.

România a participat şi anul acesta la o misiune internaţională cu una dintre fregatele sale de tip T22. Este vorba despre nava Regele Ferdinand care a luat parte la operaţiunea din Libia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici