Băsescu: O să discut cu Guvernul despre o campanie împotriva obezităţii. Cred că asta ţine foarte mult şi de bunul simţ al fiecăruia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că o să discute cu Guvernul despre posibilitatea lansării unei campanii naţionale de conştientizare a riscurilor obezităţii, el afirmând că "obezitatea este boala secolului".

772 afișări
Imaginea articolului Băsescu: O să discut cu Guvernul despre o campanie împotriva obezităţii. Cred că asta ţine foarte mult şi de bunul simţ al fiecăruia

Băsescu: O să discut cu Guvernul despre o campanie împotriva obezităţii. Cred că asta ţine foarte mult şi de bunul simţ al fiecăruia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Băsescu a făcut această declaraţie joi, la o întâlnire cu femeile de afaceri, la cererea uneia dintre acestea, care a reclamat faptul că alimentaţia copiilor este tot mai nesănătoasă.

Preşedintele a arătat că această campanie ar trebui focusată în primul rând asupra copiilor. Şeful statului a ţinut şi să se laude cu silueta sa, ridicându-se de pe scaun şi arătându-le doamnelor interlocutoare că nu e gras şi nu are burtă.

"Uitaţi, mă ridic în picioare ca să vedeţi că la 61 de ani nu am nicio problemă din asta. Deci cred că asta ţine foarte mult şi de bunul simţ al fiecăruia. Sigur, acest lucru ar trebui spus oamenilor, să înţeleagă că e o chestiune de sănătate. Eu nu am grijă să nu mă îngraş pentru că îmi place să îmi impun restricţii - un anume mod de viaţă şi nu îmi place să arăt deformat. Dar cred că aici poate mai mult şi o educaţie pentru fiecare", a afirmat Băsescu.

El a spus că este paradoxal că în România obezitatea a devenit un fenomen de masă, în condiţiile în care se poate mânca sănătos făcând cumpărături în piaţă.

Preşedintele a adăugat că preferă să nu mănânce mâncare "adusă cu avionul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici