Băsescu pierde procesul cu Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei

Preşedintele Traian Băsescu a pierdut procesul de la Judecătoria Sectorului 5 în care l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei în legătură cu favorizarea consumului de droguri uşoare.

2617 afișări
Imaginea articolului Băsescu pierde procesul cu Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei

Băsescu pierde procesul cu Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mugurel Surupăceanu a declarat că decizia de luni "este un semnal foarte bun" pe care îl apreciază ca atare.

"Sper din tot sufletul că azi este începutul unei lupte împotriva drogurilor", a mai spus Surupăceanu.

Băsescu l-a chemat în judecată pe Surupăceanu pentru afirmaţiile pe care acesta le-a făcut în legătură cu un raport întocmit de o comisie numită de Administraţia Prezidenţială în care apăreau referiri la dezincriminarea consumului de droguri uşoare.

La termenul din 18 mai, s-au prezentat atât Traian Băsescu, cât şi Mugurel Surupăceanu.

Preşedintele a spus în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 5 că Preşedinţia a numit corpul de experţi care a realizat acel document şi a explicat de ce a refuzat să promulge un proiect de lege iniţiat de Surupăceanu, care propunea o abordare mult mai drastică faţă de consumul de droguri uşoare şi etnobotanice.

Băsescu a explicat că a refuzat promulgarea întrucât, cu o lună înainte ca proiectul de lege să ajungă pe masa şefului statului, Guvernul elaborase o ordonanţă de urgenţă prin care stabilea măsurile ce ar trebui luate împotriva celor care comercializează etnobotanice.

Pe de altă parte, acesta a declarat că ordonanţa Guvernului şi legea propusă de Surupăceanu aveau în unele aspecte prevederi contradictorii, demonstrând acest lucru prin raportul de retrimitere a proiectului legii în Parlament, document pe care Băsescu l-a şi depus la instanţă.

La rândul său, deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu a declarat că-şi menţine afirmaţiile considerate calomnioase de către preşedinte, dar a precizat că ele au vizat Administraţia Prezidenţială, nu persoana şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici