Băsescu, românilor din Turcia: Realitatea din România este diferită de cea prezentată de presă

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor comunităţii româneşti din Turica că realitatea din ţară este diferită de cea prezentată de mass-media româneşti, susţinând că la televiziuni nu se poate vedea decât dezastrul prăvălindu-se peste români şi pesimismul care îi îngroapă.

534 afișări
Imaginea articolului Băsescu, românilor din Turcia: Realitatea din România este diferită de cea prezentată de presă

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Poate vreţi să ştiţi câteva lucruri de la mine despre România, că dacă vă uitaţi la televiziunile noastre veţi vedea dezastrul prăvălindu-se peste noi şi pesimismul care ne îngroapă. Nu stăm mai rău decât alţii, aş spune dimpotrivă", a spus Traian Băsescu în faţa câtorva zeci de români care trăiesc în Turcia.

El a menţionat că în România deficitul fiscal şi şomajul sunt la cote mult mai mici decât în alte ţări, în timp ce creşterea economică este mai pronunţată.

"Am luat măsuri grele, rele, pentru populaţie în 2010 dar asta ne-a ajutat să nu fim într-o situaţie mult mai grea. Vă spun aceste lucruri ca să încerc să scot unicitatea pe care o prezintă mass-media românească - România este ţara necazurilor, ţara în care cetăţenii sunt deprimaţi, iar eu vă spun că n-avem de ce să fim deprimaţi, putem fi optimişti legat de ce urmează, ce se întâmplă la noi acasă", a mai spus şeful statului.

El a mai afirmat în timpul discursului său că pentru România Turica este unul dintre partenerii cei mai de nădejde. "Turcia este un prieten de încredere şi de vreme rea şi de vreme bună", a punctat preşedintele Băsescu.

De asemenea, el a mai anunţat că se analizează posibilitatea construirii unei moschei la Bucureşti şi, ca reciprocitate, a unei biserici ortodoxe române la Istanbul.

La finalul discursului său, Traian Băsescu şi-a exprimat disponibilitatea de a răspunde întrebărilor celor prezenţi dar constatând că nu există, a intrat în mijlocul acestora pentru a purta un dialog cu ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici