Băsescu: Salariu mediu în sectorul bugetar, mai mare decât cel din privat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că raportul dintre angajaţii din sectorul bugetar şi cei din privat este de 1,3 la 1, iar salariul mediu din sectorul bugetar este mai mare decât cel din privat.

82 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Salariu mediu în sectorul bugetar, mai mare decât cel din privat

Băsescu: Salariu mediu în sectorul bugetar, mai mare decât cel din privat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a făcut aceste declaraţii la o conferinţă despre viitorul schimbărilor sociale organizată de Fundaţia Erste.

Preşedintele a spus că România are deficienţe importante în ceea ce priveşte politicile publice. El a adăugat că salariile cresc mai repede decât productivitatea muncii. "Raportul dintre numărul de angajaţi în sectorul bugetar faţă de cei din sectorul privat este de 1,3 la 1, în favoarea sectorului bugetar. Salariul mediu în sectorul bugetar este mai mare decât în cel privat", a spus Băsescu.

El a menţionat, printre problemele cu care se confruntă România, faptul că justiţia este percepută de cetăţeni ca fiind un sistem corupt şi ineficient.

Băsescu a apreciat că sistemul de valori europene nu se regăseşte în legislaţia şi politicile publice din România.

"În România încă nu avem, nici în dircursul public şi nici în abordarea reală a politicilor sociale, o puternică pregnanţă a valorilor europene pe care afirmăm că le susţinem", a spus Băsescu, precizând că acest lucru trebuie conştienţizat şi schimbat pentru ca România să devină un stat pilon al UE, în concordanţă cu poziţia de cea de a şaptea ţară în Consiliul European.

El a spus că, deşi România trece printr-o criză profundă, la fel ca toate celelalte ţări, nu renunţă la obiective majore cum ar fi adoptarea monedei euro în 2014 şi, pe termen lung, reducerea decalajelor de dezvoltare care o separă în prezent de restul statelor UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici