Băsescu spune că vizita în Covasna şi Harghita a fost una "relaxantă"

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Izvoru Mureşului, că vizita sa în judeţele Covasna şi Harghita a fost una "relaxantă", remarcând că infrastructura rutieră este mult mai bună decât la precedenta sa vizită.

424 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că vizita în Covasna şi Harghita a fost una "relaxantă"

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a ajuns, sâmbătă după-amiază, la Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, împreună cu soţia sa.

Ei au fost întâmpinaţi de IPS Ioan Selejan, arhiepiscopul ortodox al Covasnei şi Harghitei.

Traian Băsescu i-a spus lui IPS Ioan Selejan că este prima dată când l-a invitat la această mănăstire, întrucât de obicei întâlnirile dintre cei doi aveau loc la sediul Episcopiei Ortodoxe din Miercurea Ciuc.

La rândul său, IPS Ioan Selejan i-a spus preşedintelui suspendat că este bucuros să îl primească la mănăstire, care reprezintă "colţul de românism" din această zonă.

Preşedintele suspendat a declarat, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că s-a simţit foarte bine în Covasna şi Harghita.

"A fost o vizită relaxantă", a spus Băsescu.

El a remarcat că infrastructura rutieră este mult mai bună decât la ultima sa vizită şi că au apărut noi clădiri.

De asemenea, el s-a arătat plăcut impresionat de faptul că "fiecare palmă de pământ" care nu mai este în proprietatea statului este lucrată.

"Am văzut multe construcţii noi, ceea ce înseamnă că oamenii harnici reuşesc să-şi ridice nivelul de trai. Şi ce m-a mai impresionat, am spus şi ieri (vineri - n.r.), este că fiecare palmă de pământ care nu e a statului este lucrată", a spus Băsescu.

El a fost întrebat dacă se va întâlni cu oficialii din Harghita şi a spus că nu are această intenţie întrucât este în concediu.

Întrebat ce părere are despre faptul că a fost criticat destul de dur la unele televiziuni că a venit în Covasna şi Harghita şi de ce crede că acest lucru este o problemă, Băsescu a răspuns: "Probabil că aceşti oameni nu ştiu că Harghita şi Covasna sunt parte din România. Pot veni şi ei, vor fi bine primiţi."

El a mai fost întrebat dacă are un mesaj şi pentru românii din Covasna şi Harghita, aşa cum a avut unul pentru maghiari.

"Eu îi tratez şi pe români şi pe maghiari la fel şi atâta timp cât sunt cetăţeni români n-am a spune decât că ceea ce spun pentru unii, spun şi pentru ceilalţi", a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu, soţia sa şi IPS Ioan Selejan au intrat în corpul chiliilor, unde vor vedea cea mai mare suprafaţă pictată în frescă din lume, care are peste 3.000 de metri.

Tot acolo se află paraclisul Sfântului Ioan Botezătorul, care este o raritate şi a cărui catapeteasmă este sculptată în lemn de păr sălbatic.

Sâmbătă, puţin înainte de ora 11.00, Traian Băsescu a ieşit din hotelul unde era cazat în staţiunea Covasna, unde se află de joi seară, împreună cu soţia sa, Maria Băsescu, şi s-a urcat la volanul autoturismului său, spunând că pleacă la Izvoru Mureşului, în judeţul Harghita.

Vineri, Traian Băsescu a petrecut câteva ore la Lacul Sfânta Ana şi Băile Balvanyos din judeţul Covasna, el sosind în staţiunea Covasna joi seară, împreună cu soţia sa, Maria.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, declara, vineri, la Covasna, că maghiarii au participat în număr redus la referendum deoarece ei au înţeles "foarte bine modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului" şi că ei "nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste", adăugând că maghiarii au înţeles, cu ocazia referendumului, că ţara are nevoie de o stabilitate.

De asemenea, întrebat de jurnalişti cum califică modul în care procurorii fac anchetele privind referendumul, el spunea că nu doreşte să comenteze pentru a nu fi acuzat că, de la Covasna, conduce activităţile Parchetului.

"Până acum se spunea că din garaj conduc activităţile astea, iar acum o să spună că de prin Covasna. Totuşi, am câteva zile libere...", spunea, zâmbind, Băsescu.

El adăuga că a venit în această zonă pentru a scăpa câteva zile de aglomeraţia din Bucureşti.

"Am fugit câteva zile din aglomeraţia din Bucureşti. Eu mă simt bine în Covasna şi Harghita dintotdeauna, nimic nou sub soare. E plăcut aici", spunea Traian Băsescu.

El menţiona că, vineri, a vizitat Lacul Sfânta Ana şi Băile Balvanyos.

Precedenta vizită privată a lui Traian Băsescu în judeţul Covasna a avut loc în luna aprilie 2011. Atunci, Băsescu a fost cazat la vila de protocol din staţiunea Covasna.

În decembrie 2010, Traian Băsescu a participat, în staţiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, el spunând atunci că prezenţa sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.

În februarie 2009, şeful statului a vizitat de mai multe ori judeţul Covasna, el întâlnindu-se, la vila de protocol din staţiunea Covasna, cu primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din Covasna şi Harghita, şi participând la Festivalul Internaţional de Pomana Porcului din staţiunea Balvanyos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici