Băsescu: Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? (Video)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Buşteni, că l-a cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primărie, când a prezentat programul de investiţie în nord, şi că este "o eroare să blamezi o investiţie de asemenea dimensiuni".

1778 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? (Video)

Băsescu: Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Băsescu spune că fratele său nu a avut legături cu Popoviciu

Întrebat dacă fratele său, Mircea Băsescu, are vreo legătură de afaceri cu Puiu Popoviciu, şeful statului a răspuns: "Nu are nicio legătură de afaceri, aţi văzut declaraţia de aseară, şi nu cred că mai era nevoie de o nouă întrebare. L-am cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primărie, când a prezentat programul de investiţii în nord".

Întrebat dacă ştia că fiica lui, Ioana Băsescu, are biroul notarial într-un imobil al lui Puiu Popoviciu, Traian Băsescu a răspuns: "Hai să ne înţelegem cu următorul lucru: unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? Este o crimă? Se pare că asta-i abordarea publică şi e foarte greşită. Problema, dacă există, este în zona legalităţii transferului terenului, dar de aici până la a blama o investiţie de asemenea dimensiuni consider că este o eroare".

Băsescu: Unde aţi văzut numele meu vehiculat în această afacere?

La întrebarea ziariştilor ce părere are despre faptul că numele de Băsescu este vehiculat în această afacere, şi anume, Mircea Băsescu sau Ioana Băsescu, şeful statului a răspuns, uşor iritat, cu o întrebare, şi anume, dacă presa poate să dea un exemplu de afacere în care este implicat numele lui.

"Aţi văzut vreo afacere în care să se vorbescă despre implicarea mea? De unde aţi tras concluzia că există implicare? Dacă mă întrebaţi ceva trebuie să fiţi cinstit. Puneţi întrebarea clar. Unde aţi văzut numele meu vehiculat în această afacere? Care anumite surse? Puteţi să-mi spuneţi o sursă? Sau nu aveţi curajul să spuneţi că nişte ofiţeri de la doi şi-un sfert, într-o tentativă de trafic de influenţă, au folosit numele preşedintelui? La asta vă referiţi? Puteţi să spuneţi, în gura mare, că nişte ofiţeri necinstiţi de la doi şi-un sfert au folosit numele preşedintelui ca să facă trafic de influenţă? Nu! De regulă, nu aveţi curajul. Aşteptaţi s-o spună alţii şi vă place, vi se pare, că cei mai vulnerabili, cei de care vă puteţi bate joc în fiecare zi sunt oamenii politici. De miliţieni vă este frică puţin, mă tem. Deci fiica mea şi-a cumpărat corect apartamentul, are un birou închiriat corect, este notar public, nu e nicio problemă cu apartamentul şi l-a cumpărat din banii ei, după ce vânduse casa din Corbeanca, unde stătuse cu Bodo, după ce s-a despărţit. Unde-i problema? Ceea ce v-am spus arată că am dreptate când vorbesc de nevoia de refomare a instituţiilor. Doi şi un sfert e o instituţie nereformată, îmbâcsită, care trebuie curăţată, dar nu desfiinţată, fiindcă este nevoie ca personalul din Ministerul de Interne să fie supravegheat şi să-şi facă treaba, şi nu jocuri politice şi trafic de influenţă. Asta e menirea ei", a afirmat Băsescu.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici