Băsescu unui reprezentant al unei firme care lucrează la digul din Doljeşti: Ne luăm de ciuf

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat, marţi, lucrările la digul din localitatea nemţeană Doljeşti şi l-a avertizat pe reprezentantul uneia din firmele care lucrează la această construcţie că dacă nu sunt în stare să finalizeze lucrarea să anunţe "de mâine", pentru că altfel îi va lua "de ciuf".

97 afișări
Imaginea articolului Băsescu unui reprezentant al unei firme care lucrează la digul din Doljeşti: Ne luăm de ciuf

Băsescu unui reprezentant al unei firme care lucrează la digul din Doljeşti: Ne luăm de ciuf (Imagine: Liliana Bujde/Arhiva Mediafax Foto)

La Doljeşti, Traian Băsescu a fost aşteptat de primarul comunei, Gheorghe Cojocaru, de prefectul de Neamţ Mihai Archip şi preşedintele CJ, Vasile Pruteanu.

Aceştia au arătat că din cei 8.327 de metri ai digului, în proporţie de 25 la sută lucrarea a fost realizată şi că se continuă execuţia pe trei porţiuni, lucrările începute acoperind 50-60 la sută din întreaga lungime a digului.

Ei i-au mai spus preşedintelui că au fost soluţionate 328 de cazuri de exproprieri, dar că mai existau şapte cazuri cu probleme. Prefectul a subliniat că două cazuri de expropriere au fost soluţionate marţi dimineaţă, iar proprietarii sunt deja la un notar şi sunt întocmite actele.

Preşedintele a discutat cu reprezentantul unei firme ieşene care execută lucrări la dig, pe care l-a întrebat de ce nu a obţinut întreaga lucrare, acesta spunându-i că atât a primit.

"A venit Dumnezeu şi a împărţit?", a întrebat preşedintele, iar reprezentantul firmei i-a răspuns: "Noi am ajuns în ziua a şaptea".

La ieşirea din satul Rotunda, preşedintele a inspectat lucrările efectuate de o firmă din Bucureşti, acolo găsind doar un utilaj şi doar un singur angajat al societăţii, care a spus că restul utilajelor sunt în bază, "la adăpost de intemperii".

Băsescu l-a avertizat pe reprezentantul acestei firme să anunţe din timp dacă societatea nu poate face lucrarea.

"Din timp înseamnă mâine. Dacă nu, ne luăm de ciuf. Aici eu am promis oamenilor că se face digul", a mai spus Băsescu.

În timp ce se pregătea să plece din zonă, preşedintele s-a întors şi l-a invitat pe reprezentantul firmei respective în maşina sa, pentru a merge împreună la baza unde se află utilajele.

Reprezentantul firmei i-a spus însă preşedintelui că în bază sunt "vreo două" utilaje, iar restul sunt la lucru.

"M-am lămurit", a concluzionat Băsescu.

Şeful statului a inspectat lucrările de la Rotunda-Buruieneşti şi în 10 august. Atunci, constructorul i s-a plâns şefului statului că există probleme legate de refuzul localnicilor de a accepta exproprierea.

Satele Rotunda şi Buruieneşti, din comuna Doljeşti, au fost grav afectate de inundaţiile din această vară, în urma revărsării râului Siret fiind inundate 200 de case şi anexe gospodăreşti în satul Buruieneşti, din comuna Doljeşti, şi alte 30 în satul Rotunda.

În 14 iulie, Guvernul a aprobat finanţatrea cu 40 de milioane de lei din bugetul Fondului de Mediu a lucrărilor de îndiguire a râului Siret, pe tronsonul Rotunda - Buruieneşti, pentru perioada 2010-2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici