Băsescu: Upetrom se confruntă cu slaba pregătire a forţei de muncă tinere

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la finalul vizitei la Upetrom, din Ploieşti, că uzina se confruntă cu faptul că forţa de muncă tânără este "foarte slab calificată".

280 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Upetrom se confruntă cu slaba pregătire a forţei de muncă tinere

Băsescu: Upetrom se confruntă cu slaba pregătire a forţei de muncă tinere (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Băsescu, această problemă dovedeşte că nici pentru acest segment de economie sistemul naţional de educaţie nu are "performanţele necesare". El a adăugat că a discutat cu reprezentanţii companiei şi ai sindicatului despre ce intervenţii şi ce sprijin poate da Guvernul într-o politică de susţinere a marilor companii româneşti pentru a menţine locurile de muncă, acesta fiind subiectul principal al discuţiilor.

"Am convingerea că noul Guvern va prelua ca o prioritate menţinerea locurilor de muncă prin sprijin efectiv realizat de Guvern. Vreau să am o imagine foarte clară a întregii economii pentru a putea trage concluziile şi a fi subiect de discuţie între mine şi noul Guvern, înainte de desemnare", a declarat Băsescu.

Şeful statului a afirmat că perspectiva efectelor crizei apasă pe toţi marii producători din România, pe toate marile companii, pentru că, pe de o parte, sunt posibile incoerente ale pieţei externe, iar, pe de altă parte, sunt probleme de finanţare.

"Sistemul bancar, deşi solid, este blocat de a acorda credite. Trebuie găsite soluţii pentru a stimula din nou sistemul bancar să reia creditarea", a spus Băsescu.

Întrebat despre posibilele disponibilizări ca efect al actualei crize, Băsescu a spus că toate companiile mari pe care le-a vizitat în ultimele zile încearcă să-şi menţină forţa de muncă.

"Niciun manager nu a încercat ieşirea din criză pe seama reducerii forţei de muncă", a spus Băsescu, adăugând că în discuţiile cu conducerile şi cu sindicatele acestor companii a încercat să stimuleze crearea unui parteneriat între management şi sindicate până la depăşirea crizei.

"În lipsa acestuia, există riscul ca societăţile să fie afectate. Acum, este nevoie mai mult ca oricând de acest parteneriat între manageri şi sindicate, pe de o parte, dar şi între Guvern, bănci şi manageri, pe de altă parte", a conchis Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri, în jurul orei 12.00, la uzina Upetrom "1 Mai" din Ploieşti, unde discută cu conducerea grupului Upetrom, unde a discutat cu preşedintele grupului Upetrom, Gabriel Comănescu, şi cu directorul general al uzinei Upetrom "1 Mai", Ion Zidaru.

Preşedintele urmeză să se deplaseze, în cursul după-amiezii, în judeţul Cluj, unde va vizita Fabrica Nokia de la Jucu.

Următoarea vizită din programul preşedintelui va fi la combinatul siderurgic Mechel de la Câmpia Turzii, tot în cursul după-amiezii.

Preşedintele Băsescu a mai vizitat, în această săptămână, uzinele Dacia din Mioveni şi Ford din Craiova, combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, societatea ArcelorMittal din Galaţi şi şantierele navale Damen din Galaţi şi Daewoo din Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici