Bătrân bolnav de scleroză din Alba, lăsat să aştepte în spital pentru că nu erau ambulanţe disponibile

Pacientul de 70 de ani, bolnav de scleroză multiplă, a aşteptat 6 ore să fie transportat de la Spitalul din Alba Iulia, la domiciliu, din cauza resurselor limitate, spun reprezentanţii spitalului, ambulanţele fiind trimise pentru a interveni la mai multe accidente, informează corespondentul MEDIAFAX

218 afișări
Imaginea articolului Bătrân bolnav de scleroză din Alba, lăsat să aştepte în spital pentru că nu erau ambulanţe disponibile

Bătrân bolnav de scleroză din Alba, lăsat să aştepte în spital pentru că nu erau ambulanţe disponibile (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

”Noi chiar am făcut comandă în repetate rânduri la ambulanţă, lucru dovedit şi pe convorbiri. Problema a fost undeva, din păcate, la nivelul dispeceratului când, la preluarea comenzii, ei s-au confruntat cu lipsa de resurse pentru că în aceeaşi perioadă de timp au fost accidente şi în Alba Iulia şi către Blaj cu mai multe victime”, a explicat Aurel Crişan, medicul şef al secţiei de Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Alba Iulia, desemnat pentru investigarea cazului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost sesizată la sfârşitul lunii noiembrie, printr-o adresă, că un pacient de 70 de ani, cu scleroză multiplă, a fost nevoit să aştepte până la 1 dimineaţa pentru a fi transportat la domiciliul său.

”Beneficiarul nostru Roman Gheorghe, a solicitat prin intermediul aparţinătoarei acestuia, în jurul orei 10.00, o ambulanţă cu care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, acuzând dureri în piept. În cadrul ambulatorului i s-au făcut analize şi mai multe investigaţii ce au durat până la ora 19.30. După finalizarea investigaţiilor aparţinătoarei domnului Roman i-a fost sugerat să îl ducă acasă şi să cheme în următoarea zi medicul de familie care să le recomande un specialist cardiolog. Aparţinătoarea domnului Roman a cerut doamnei doctor să le cheme o ambulanţă cu care să îl poată transporta acasă, acesta neputând să stea în şezut. Doamna doctor a menţionat că nu sunt ambulanţe disponibile şi că o să trebuiască să mai aştepte, apoi a ieşit din tură/schimb. Aparţinătoarea domnului Roman a sunat la 112, să ceară o ambulanţă, de acolo aflând că sunt ambulanţe disponibile, dar că trebuie solicitată de către medicul care se ocupă de pacient. În jurul orei 1.00, a doua zi, domnul Roman a fost urcat într-o ambulanţă şi transportat acasă”, a spus Dragoş Zaharia, preşedintele Asociaţiei SM Speromax Alba, care reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a declarat, atunci, că a înaintat sesizarea şefului Unităţii de Primiri Urgenţe, medic Aurel Crişan, pentru a investiga cazul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici