BBC anunţă că 14 milioane de oameni au urmărit încoronarea regelui Charles al III-lea

Peste 14 milioane de oameni au urmărit încoronarea regelui Charles al III-lea la televiziunea BBC, a anunţat corporaţia.

277 afișări
Imaginea articolului BBC anunţă că 14 milioane de oameni au urmărit încoronarea regelui Charles al III-lea

În momentul de maximă audienţă, 13,4 milioane de persoane au urmărit ceremonia pe canalul principal BBC One, cu o medie de 11,9 milioane de telespectatori care au urmărit transmisiunea de sâmbătă a ceremoniei.

BBC Two a atins un vârf de 1,7 milioane, cu o medie de 1,4 milioane, se arată într-un comunicat al televiziunii publice.

Încoronarea de sâmbătă, prima care a avut loc în Marea Britanie în ultimii 70 de ani, a fost doar a doua care a fost televizată şi prima care a fost difuzată în culori.

Dar cifrele indică faptul că numărul total de telespectatori a fost cu mult mai mic decât la marile evenimente regale anterioare.

Înmormântarea de stat de anul trecut a mamei lui Charles, regina Elisabeta a II-a, a atras o audienţă medie estimată la 26,2 milioane de telespectatori doar pe televizoare, cu un vârf de 28 de milioane, dintre care 18,5 milioane la BBC.

În 2011, peste 24 de milioane de telespectatori au urmărit nunta prinţului William, la televiziunea BBC.

În 1997, peste 32 de milioane de telespectatori din Marea Britanie au urmărit funeraliile primei soţii a lui Charles şi mama lui William, prinţesa Diana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici