Bebeluş de o lună mort la o zi de la externare. Părinţii spun că diagnosticul a fost eronat

Colegiul Medicilor Gorj a deschis o anchetă, joi, în cazul unei fetiţe de o lună care a murit la o zi de la externarea ei din Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, părinţii acesteia afirmând că fetiţa a fost spitalizată de trei ori în ultima perioadă şi că de fiecare dată i-a fost pus alt diagnostic.

246 afișări
Imaginea articolului Bebeluş de o lună mort la o zi de la externare. Părinţii spun că diagnosticul a fost eronat

Bebeluş de o lună mort la o zi de la externare. Părinţii spun că diagnosticul a fost eronat (Imagine: Shutterstock)

Fetiţa, Roxana Adina Stoicoiu, s-a născut în 25 septembrie, iar de atunci a fost internată de două ori la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti şi o dată la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde părinţii au dus-o pentru că avea probleme de respiraţie şi stări de vomă.

Ion Stoicoiu, tatăl fetiţei, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că de fiecare dată acesteia i-a fost pus un alt diagnostic, de către medici diferiţi, fiindu-i prescrise tratamente diferite.

Ultima dată, fetiţa a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, fiind externată marţi, când părinţilor li s-a spus că aceasta nu mai are probleme.

Tatăl fetiţei spune că miercuri, la o zi de la externare, aceasta a început să vomite cu cheaguri de sânge, iar atunci au chemat o ambulanţă acasă. Fetiţa a ajuns la spitalul din Târgu Cărbuneşti în stop cardio-respirator, fiind declarat decesul.

Rezultatul necropsiei făcute, joi, de Serviciul de Medicină Legală Gorj arată că fetiţa avea pneumopatie interstiţială şi insuficienţă cardio-respiratorie acută, cauza decesului fiind insuficienţa cardio-respiratorie.

Familia fetiţei a depus o plângere la Colegiul Medicilor Gorj, afirmând că va cere şi Poliţiei să facă o anchetă în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj, dr. Gheorghe Stanciu, afirmă că instituţia a început verificări, urmând să ceară documentele medicale ale fetei de la cele două spitale la care a fost internată, precum şi concluziile medicilor legişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici