Bebeluş găsit într-un tomberon din Capitală. Mama sa este bolnavă psihic

Un bebeluş a fost găsit într-un tomberon, miercuri, de locatarii unui bloc din Capitală, iar ulterior a fost dus la spital, unde se află în stare bună, mama acestuia fiind găsită în scurt timp.

2319 afișări
Imaginea articolului Bebeluş găsit într-un tomberon din Capitală. Mama sa este bolnavă psihic

Bebeluş găsit într-un tomberon din Capitală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi în jurul orei 8.00 în legătură cu găsirea unei fetiţe într-un tomberon.

la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar fetiţa a fost transportată de urgenţă la un spital de urgenţă unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale.

"Fetiţa este în stare bună, este vioaie şi sănătoasă", a spus Sarca.

Potrivit acesteia, mama copilului a fost găsită în scurt timp, ea fiind din Bucureşti.

Primăria Sectorului 2 a fost sesizată telefonic (la telefonul copilului 021/9852), în cursul dimineţii de miercuri, la ora 8.50, cu privire la cazul unui copil plin de sânge, abandonat la ghena de gunoi, la adresa din str. Colentina nr. 3C, se arată într-un comunicat de miercuri al Primăriei Sectorului 2.

Un asistent social şi un psiholog reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 2 au constatat, prezenţi la faţa locului, că mama care şi-a abandonat copilul se numeste Petrescu Daniela, domiciliind chiar la adresa unde a fost găsit copilul.

Acesta a fost născut în cursul dimineţii de miercuri, la domiciliul mamei, iar aceasta l-a dus la ghena de gunoi, potrivit Primăriei Sectorului 2.

Copilul cântăreşte aproximativ două kilograme şi este în afara oricărui pericol, urmând să stea la incubator în următoarele două săptămâni. Atât copilul, cât şi mama au fost internaţi de urgenţă la Spitalul Sfântul Pantelimon şi se află sub supravegherea asistenţilor sociali ai Primăriei Sectorului 2.

Din primele informaţii a rezultat că mama ar fi bolnavă psihic, aceasta declarând că ar avea un iubit pe care nu mai ştie cum îl cheamă, dar că "este un bărbat frumos", se arată în comunicat.

Primăria Sectorului 2 continuă să monitorizeze situaţia atât a femeii, cât şi a bebeluşului, iar în perioada imediat următoare se vor efectua evaluări psihologice ale mamei precum şi a situaţiei socio-economice a familiei acesteia.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara miercuri dimineaţă, că poliţiştii au fost sesizaţi în jurul orei 8.00 în legătură cu găsirea unei fetiţe într-un tomberon.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar fetiţa a fost transportată de urgenţă la un spital de urgenţă unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul Tribunalului Capitalei, Serviciul Omoruri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici