Bebeluşi cu coronavirus, la Timişoara. UNICEF: Cum îi poţi proteja pe micuţi de Covid-19

  • La Maternitatea Bega din Timişoara au ajuns doi bebeluşi cu coronavirus.
  • Unul dintre ei are hidrocefalie şi a fost testat înainte de intervenţia chirurgicală.
  • În luna aprilie, 3 bebeluşi s-au infectat cu COVID-19, la Maternitatea Odobescu.
731 afișări
Imaginea articolului Bebeluşi cu coronavirus, la Timişoara. UNICEF: Cum îi poţi proteja pe micuţi de Covid-19

Eşti proaspătă mămică şi vrei să îţi fereşti bebeluşul de COVID? Reprezentanţii UNICEF spun că ar fi bine să limitezi vizitele la maximum. Doar familia să fie în preajma copilului. În caz contrar, bebeluşul riscă să se infecteze.

La Timişoara s-a întâmplat asta. Din nou. Doi nou-născuţi sunt internaţi în spital. Primul a ajuns la spital un băieţel de o lună şi o săptămână. La scurt timp, a ajuns şi o fetiţă de trei săptămâni.

Cei doi bebeluşi au ajuns la Maternitatea Bega prin transfer şi nu au simptome. Amândoi s-au infectat acasă. Părinţii i-au dus la Spitalul de Copii, pentru alte probleme medicale Au fost testaţi pozitiv şi mutaţi la maternitatea COVID.

Niciunul nu este în pericol vital. Ambii sunt copilaşi destul de mari. Unul dintre ei cu probleme, prezintă hidrocefalie şi aşteptăm testul negativ ca să urmeze intervenţia de internalizare a drenului. Celălalt este asimptomatic, este izolat, este îngrijit,” a explicat Daniela Iacob, medic neonatolog.

Şi femeile însărcinate trebuie să fie atente. Dacă au COVID când le vine sorocul, cel puţin două săptămâni nu-şi pot ţine copii în braţe.

”Este o situaţie foarte grea pentru noi. Fiind lăuze, nevăzându-ne copiii decât prin intermediul telefonului, e foarte greu. La naştere l-am văzut şi atât,” spune  o proaspătă mămică. 

În această situaţie sunt acum 15 femei la Maternitatea Bega din Timişoara. Toate aşteaptă un test negativ, pentru a-şi putea vedea copii , nu ddoar pe ecranul telefonului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici