Bebeluşul ars în incubator va fi supus luni unui transplant de piele - VIDEO

Bebeluşul cu arsură profundă pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat în incubator de o asistentă, va fi supus luni unui transplant de piele, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, directorul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", prof dr. Dan Enescu, chirurgul care va efectua intervenţia.

172 afișări
Imaginea articolului Bebeluşul ars în incubator va fi supus luni unui transplant de piele - VIDEO

Bebeluşul ars în incubator va fi supus luni unui transplant de piele (Imagine: Codruţa Drăgoescu/Mediafax Foto)

"Este un caz extrem de grav. Nici nu ştim cât timp a fost lăsat în incubator. Vom încerca să scoatem toată suprafaţa carbonizată. Vorbim de faţă, ureche, mână, picior, torace, adică 20 la sută din suprafaţa corpului. Dacă nu vom reuşi să operăm totul dintr-o dată, vom face mai multe intervenţii. Vom vedea cum suportă micuţul", a explicat directorul Enescu.

Doctorul a precizat că este primul caz în care un bebeluş în vârstă de patru zile ajunge la spital cu arsură profundă pe 20 la sută din suprafaţa corpului. Pentru transplant, chirugul va preleva piele de pe coapsa sănătoasă, întrucât aceasta se regenerează foarte repede.

"Am avut un caz când bebeluşul a fost aşezat lângă o sticlă cu apă fierbinte şi lăsat aşa mai mult timp. Acel copil a avut arsă o parte din coapsă. La o săptămână de la operaţie, apoape că nu se mai vedea nimic, era vindecat. Aceşti copii se pot recupera rapid. Aşa sperăm şi în cazul micuţului adus de la Maternitatea Bucur", a mai spus chirurgul.

Ordinul Asistenţilor s-a autosesizat în acest caz şi va declanşa propria anchetă.

"Asistenta care a uitat copilul în incubator lucrează de 20 de ani în neonatologie. Ne-am autosesizat şi vom declanşa o anchetă", a declarat preşedintele Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România-Filiala Bucureşti, Carmen Mazilu.

Mangerul Spitalului Sf. Ioan - instituţie care are în subordine Maternitatea Bucur -, profesor doctor Alexandru Ciocâlteu, a anunţat că asistenta care a uitat copilul în incubator "nu mai are ce căuta în secţia de neonatologie"

"De asemenea, cei care, în urma anchetei, vor fi găsiţi vinovaţi de această neglijenţă gravă vor fi sancţionaţi, mergând până la desfacerea contractului de muncă. Decizia va fi luată luni, după ce se va întâlni Comisia de etică şi va discuta cu juristul spitalului", a mai spus Ciocâlteu.

Bebeluşul, născut în 11 noiembrie la Maternitatea Bucur din Capitală, a ajuns, sâmbătă, la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" cu arsură profundă pe 20 la sută din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat de o asistentă în incubator.

Familia băieţelului îi va acţiona în instanţă pe cei vinovaţi.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici