BEI a aprobat un împrumut de 22,47 milioane de euro pentru reabilitarea clădirilor din sectorul 1

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat, miercuri, o primă tranşă, de 22,47 milioane de euro, dintr-un împrumut a cărui valoare totală se ridică la 136,5 milioane de euro, pentru reabilitarea clădirilor din sectorul 1 al Capitalei, potrivit unui comunicat al instituţiei.

182 afișări
Imaginea articolului BEI a aprobat un împrumut de 22,47 milioane de euro pentru reabilitarea clădirilor din sectorul 1

BEI a aprobat un împrumut de 22,47 milioane de euro pentru reabilitarea clădirilor din sectorul 1 (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

Acordarea primei tranşe a fost semnată, miercuri, de către vicepreşedintele BEI Mihai Tănăsescu şi de către primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Conform comunicatului, împrumutul va permite Primăriei Sectorului 1 să continue a doua etapă a programului de eficienţă energetică pentru clădirile rezidenţiale, prima fază fiind finanţată de BEI, în 2011.

În cea de-a doua fază a proiectului, sunt incluse 406 de clădiri, cu circa 19.000 de apartamente.

Lucrările au început în 2013 şi vor fi încheiate în 2017.

Costurile estimative ale proiectului se ridică la 182 de milioane de euro, iar contribuţia BEI reprezintă 75% din valoarea totală.

"Fondurile Băncii Europene de Investiţii (BEI) vor contribui la implementarea Planului Naţional de Acţiune în Domeniul Eficienţei Energetice din România, prin reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. În acelaşi timp, împrumutul BEI va ajuta România să-şi îndeplinească angajamentele luate în cadrul Directivei UE privind eficienţa energetică a clădirilor. Acest lucru va duce la îmbunătăţirea mediului înconjurător prin reducerea poluării, cu implicaţii pozitive pentru standardul de viaţă al cetăţenilor Bucureştiului", a declarat preşedintele BEI, Werner Hoyer.

Până în prezent, Banca Europeană de Investiţii a contribuit cu 282 de milioane de euro la finanţarea unor proiecte de reabilitare termică în valoare de 423 milioane de euro în sectoarele 1,2,4 şi 6 ale Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici