Bejinariu: Inspecţia Judiciară a CSM îi va verifica pe magistraţii implicaţi în cazul Voicu

Preşedintele Consiliul Superior al Magistraturii, Florica Bejinariu, a declarat, vineri, la Timişoara, că Inspecţia Judiciară a CSM "efectuează verificări" după ce în presă au apărut stenograme legate de "conduita relativ necorespunzătoare a unor magistraţi" în cazul senatorului PSD Cătălin Voicu.

38 afișări
Imaginea articolului Bejinariu: Inspecţia Judiciară a CSM îi va verifica pe magistraţii implicaţi în cazul Voicu

Bejinariu: Inspecţia Judiciară a CSM îi va verifica pe magistraţii implicaţi în cazul Voicu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti despre apariţia unor nume de magistraţi în stenogramele din cazul senatorului PSD Cătălin Voicu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Florica Bejinariu, a afirmat că nu doreşte să comenteze acest caz, dar CSM s-a sesizat şi a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări.

"Nu vreau să fac comentarii pe acest caz, însă vreau să punctez faptul că, luând cunoştiinţă despre acest caz din presă, că există date legate de conduita relativ necorespunzătoare a unor magistraţi, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară, care în acest moment efectuează verificări, urmând ca rezultatul să vă fie cunoscut şi dumneavoastră", a declarat Bejinariu.

Întrebată ce sancţiuni ar putea risca acei magistraţi care apar în stenogramele din cazul Voicu, Bejinariu a răspuns că nu doreşte să se antepronunţe.

"Când vom avea rezultatul evaluărilor, atunci vă vom putea spune şi ce riscă aceşti judecători, până atunci nu vreau să mă antepronunţ", a afirmat Bejinariu.

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, relatează Hotnews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici