Beneficiile şi pericolele timpului petrecut pe internet. Peste 80% dintre români folosesc reţele sociale. STUDIU

  • Un studiu făcut de Reveal Marketing Research îţi arată ce faci cel mai des pe internet
  • 83% dintre români folosesc internetul ca să vadă ce fac prietenii lor pe reţelele sociale
  • Peste 50% dintre tineri fac apeluri video sau audio pe internet
529 afișări
Imaginea articolului Beneficiile şi pericolele timpului petrecut pe internet. Peste 80% dintre români folosesc reţele sociale. STUDIU

FOTO: Profimedia

Spune-mi cine eşti, ca să-ţi zic ce faci pe internet. Un studiu făcut de Reveal Marketing Research arată că activitatea principală a românilor este să stea pe Facebook, pe Instagram, pe YouTube şi pe alte reţele sociale, iar peste 50% dintre tineri folosesc comunicarea video pentru a ţine legătura cu prietenii.

Printre ei se află şi Bogdana, care spune că se simte mai aproape de cei dragi şi de colegii de la lucru dacă îi şi vede în timp ce vorbesc. Concluziile studiului arată că românii sunt interesaţi în mare parte să găsească informaţii, să aibă parte de divertisment, să urmărească ce fac prietenii lor pe reţele de socializare, să cumpere sau să urmărească ştiri. 

Avem astfel şi platforme preferate. Google-ul ne ajuta la greu, apoi YouTube-ul, iar pe locul trei Facebook-ul. Urmează magazinele online, paginile de mail si Instagramul.

Ce faci pe net?

  • 83% reţele sociale
  • 73% e-mail
  • 69% dintre mileniali ascultă muzică
  • 55% ştiri
  • 43% cumpărături online
  • 33% dintre mileniali fac cursuri online

Cele mai accesate platforme de români:

  1. Google
  2. YouTube
  3. Facebook
  4. eMAG
  5. Yahoo

„Acest lucru nu se întâmplă doar la români, ca prima dată când se trezesc să intre pe telefon. Este o statistică generală despre oameni în general, pentru că reţelele sociale crează acest impuls: să fii mereu prezent acolo, să vezi ce fac prietenii, să vezi ce likeuri primeşti, ce comentarii. Îţi crează o dependenţă de reţeaua socială, ceea ce duce la aceste obiceiuri create dimineaţa. În timp ce mănânci, în timp ce lucrezi, eşti pe telefon. Ei bine, mare grijă la aceste dependenţe, că pot cauza probleme pe termen lung”, avertizează Călin Biriş, specialist social media.

„Le folosesc tot mai des în ultima vreme, mai ales că e pandemie şi ne vedem tot mai rar. Obişnuiesc să îmi sun familia, prietenii, colegii foarte des. E şi mai uşor şi e altfel conversaţia când efectiv îi vezi la faţă şi le vezi reacţiile. Având în vedere că tehnologia e foarte avansată şi efoarte uşor faci apeluri video, inclusiv cu bunicii mei mă văd pe apeluri video, profit la maxim”, spune Bogdana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici