Berca: Lucian Guran va reveni la şefia Poliţiei Capitalei

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a anunţat, miercuri, că Lucian Guran va reveni la conducerea Poliţiei Capitalei.

838 afișări
Imaginea articolului Berca: Lucian Guran va reveni la şefia Poliţiei Capitalei

Berca: Lucian Guran va reveni la şefia Poliţiei Capitalei (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Am luat această decizie pe care o cunoaşteţi, în această dimineaţă, pentru că în mod normal eu ieri tebuia să am toată radiografia situaţiei nefericite şi regretabile întâmplate în Capitală. Mai departe, continuitatea este asigurată la Poliţia Capitalei. Ţin să vă anunţ pe această cale, după şedinţa Parlamentului voi merge la minister şi voi face un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran să se întoarcă la Poliţia Capitalei, pentru că dânsul a fost detaşat la minister", a declarat Berca la sosirea la Parlament, pentru şedinţa plenului reunit programată pentru ora 11.00 în care preşedintele Traian Băsescu va prezenta un mesaj pe teme de politică internă.

Viorel Vasile a fost schimbat, miercuri, de la conducerea Poliţiei Capitalei, pe fondul atacului armat de la coaforul din Dorobanţi, în care poliţişti de la Secţia 14 sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu ar fi soluţionat cu celeritate plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan.

Chestorul Viorel Vasile a fost învestit în 31 martie 2011 la conducerea Poliţiei Capitalei, în locul lui Lucian Guran, numit atunci pentru şase luni adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne.

Anterior, Viorel Vasile a fost şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română.

Lucian Florin Guran a fost împuternicit, începând din 25 martie 2011, prin ordin al ministrului Internelor, în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administaţiei şi Internelor, în locul lui Ioan Nicolae Căbulea, numit la conducerea IPJ Alba.

Chestorul principal de poliţie Lucian Guran a fost numit şef al Poliţiei Capitalei în 15 decembrie 2009, funcţie pe care a ocupat-o după ce, din 12 februarie 2004, a fost adjunct al şefului instituţiei. Anterior, Lucian Guran a fost şeful Serviciului Omoruri (2000 - 2004), iar din 1985 a îndeplinit funcţii de execuţie pe linie de judiciar în cadrul Poliţiei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici