Bercea Mondial, cel mai bogat om din judeţ. Interlopul este cercetat şi în dosare de şantaj şi cămătărie

Procurorul Eugen Iacobescu, cel care instrumentează dosarul în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este inculpat pentru tentativă de omor calificat, a declarat că interlopul este cercetat în mai multe dosare de şantaj şi cămătărie, el fiind "cel mai bogat om" din judeţ.

406 afișări
Imaginea articolului Bercea Mondial, cel mai bogat om din judeţ. Interlopul este cercetat şi în dosare de şantaj şi cămătărie

Bercea Mondial, cel mai bogat om din judeţ. Interlopul este cercetat şi în dosare de şantaj şi cămătărie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Eugen Iacobescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, a afirmat duminică, după ce instanţa a decis emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 zile pentru tentativă de omor calificat pe numele lui Bercea Mondial, că interlopul este cercetat în mai multe dosare penale.

"Parchetul nu a aşteptat ca Bercea Mondial să comită o tentativă la omor calificat pentru a începe urmărirea penală împotriva lui. Avem dosare la Parchet pe care le instrumentăm. Are de răspuns la foarte multe întrebări. De exemplu, cum şi-a construit imperiul financiar şi imperiul imobiliar. Bercea Mondial este cel mai bogat om din judeţul Olt", a declarat Eugen Iacobescu.

El susţine că în cazul lui Sandu Anghel se poate vorbi de "caracatiţa Bercea".

"Trebuie să răspundă pentru şantaj, pentru că a dat bani cu camătă. Trebuie să răspundă pentru foarte multe fapte penale. Sunt instrumentate cauze foarte importante cu infracţiuni foarte grave şi pentru care vom lua măsurile care se impun (…) Putem vorbi de o caracatiţă Bercea", a mai spus procurorul Eugen Iacobescu.

Acesta a adăugat că există probe probe solide în dosarul în care Sandu Anghel este acuzat de tentativă la omor calificat, cum ar fi declaraţii de martori şi interceptări.

Procurorul de caz a mai spus că, înainte de a fi adus, duminică dimineaţă, la Parchet pentru o ultimă audiere, Bercea Mondial juca table.

"Îi părea rău lui Bercea pentru fapta sa. Aseară, când a fost adus, se văita că-l doare inima, iar azi-dimineaţă juca table. Acesta este omul Bercea", a spus Iacobescu.

Procuror: Odată cu prinderea interlopului, subvenţia a fost tăiată pentru multe persoane sus-puse

Procurorul Eugen Iacobescu afirma, în noaptea de sâmbătă spre duminică, imediat după ce a decis reţinerea lui Bercea Mondial, că odată cu prinderea interlopului "subvenţia a fost tăiată pentru multe persoane sus-puse".

Întrebat, duminică, dacă se vor afla numele "persoanelor suspuse" pentru care "se taie subvenţia", odată cu arestarea lui Bercea Mondial, procurorul Eugen Iacobescu a răspuns: "Dacă spune el, da!"

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un dosar de tentativă de omor calificat, după ce l-ar înjunghiat pe nepotul său, a fost arestat preventiv, duminică, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Olt.

Decizia pe care au luat-o magistraţii Tribunalului Olt poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Craiova, avocatul lui Bercea Mondial anunţând că va ataca hotărârea de duminică a Tribunalului.

În momentul în care a fost pronunţată decizia instanţei, Bercea Mondial a spus: "Solicit ca victima să fie audiată în acest caz, pentru că nu a fost până acum audiată. Sunt nevinovat".

Înainte de pronunţarea sentinţei, Bercea Mondial a cerut ca în sală să fie prezentă şi soţia sa, Fănuţa Anghel.

Video Stirileprotv.ro

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un dosar de tentativă de omor calificat, după ce l-ar înjunghiat pe nepotul său.

Duminică dimineaţă, Bercea Mondial a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru a fi audiat încă o dată înainte de a fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Sandu Anghel, cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din Slatina, este cercetat într-un dosar de tentativă la omor calificat, după ce, în noaptea de joi spre vineri, şi-ar fi înjunghiat unul dintre nepoţi, Ionuţ Anghel, zis Mercedes.

În solicitarea de arestare preventivă a lui Bercea Mondial, procurorii au arătat că interlopul "exercită presiuni asupra persoanei vătămate".

Actul de sesizare al Tribunalului Olt, prin care procurorii solicită emiterea mandatului de arestare preventivă pentru Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, arată că interlopul "exercită presiuni asupra persoanei vătămate" sau încearcă o "înţelegere frauduloasă" cu aceasta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecător Cosmin Mitrache, procurorii apreciază, totodată, că "inculpatul încearcă să zădărnicească în mod direct sau indirect aflarea adevărului prin influenţarea unei părţi, a unui martor sau expert ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de probă".

În actul de sesizare al instanţei, procurorii susţineau că Bercea Mondial a încercat să se sustragă cercetărilor, ei apreciind că Sandu Anghel ar fi săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede o pedeapsă mai mare de patru ani.

"Există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică", se mai arăta în documentul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Fraţii interlopului Bercea Mondial, Felix şi Amar, ajunşi, duminică, la sediul Tribunalului Olt, şi-au schimbat declaraţiile, ei spunând jurnaliştilor că Ionuţ Anghel, zis Mercedes, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, ar fi fost înjunghiat de fapt de unul dintre fiii lui Sandu Anghel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici