Bicicleta, mijlocul de transport ales de mulţi români în contextul pandemiei

  • Bicicleta devine un mijloc de transport preferat de mulţi români, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.
  • Sute de mii de biciclete sunt vândute anual în România.
  • Infrastructura deficitară pentru biciclişti rămâne însă o problemă actuală.
400 afișări
Imaginea articolului Bicicleta, mijlocul de transport ales de mulţi români în contextul pandemiei

Din ce în ce mai mulţi români aleg bicicleta ca mijloc de transport, preferând-o în detrimentul mijloacelor de transport clasice. Astfel, bicicliştii sunt mai puţini expuşi la contractarea infecţiei cu noul coronavirus.

Fondatorul Pegas în România, Andrei Botescu, susţine că 500.000 biciclete se vând anual. Concret, în luna mai, vânzările au crescut cu 30% faţă de anul trecut, în contextul în care cei mai mulţi oameni s-au temut să ia metroul sau alte mijloace de transport în comun.

Proprietarii lanţurilor de biciclete sau cursiere au fost luaţi pe nepregătite, stocurile nu au fost actualizate, dar se fac eforturi în acest sens. În acelaşi timp, rata de utilizare a bicicletelor a crescut.  Dintre acestea, cele destinate utilizării în oraş sunt folosite mult mai des acum, explică Andrei Botescu.

Primul weekend liber a fost cel de pe 17 mai. Ieşirea din starea de urgentã şi vremea bună au adus zeci de oameni la un centru de echipamente sportive din Capitală. Cel mai aglomerat raion a fost cel de biciclete, desigur.  Cozi imense erau atât la achiziţii de biciclete cât şi la umflat de roţi.

Totuşi, dorinţa pentru biciclit are de infruntat infrastructura deficitară precum lipsa pistelor pentru biciclete. Aceasta ar trebui revizuită, consideră Botescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici