Biciclete gratis în parcurile Kiseleff şi Bazilescu

Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Revolution au pus la dispoziţia cetăţenilor, începând de marţi, un număr de 150 de biciclete care pot fi închiriate doar cu buletinul, în parcurile Kiseleff şi Bazilescu.

1022 afișări
Imaginea articolului Biciclete gratis în parcurile Kiseleff şi Bazilescu

Biciclete gratis în parcurile Kiseleff şi Bazilescu (Imagine: Primăria Sectorului 1)

Potrivit unui comunicat de miercuri al Primăriei Sectorului 1, în parcurile Kiseleff şi Bazilescu, funcţionează primul sistem gratuit de bike-sharing din România, programul "La Pedale" punând la dispoziţia publicului de toate vârstele 150 de biciclete care pot fi închiriate pe baza buletinului de identitate.

Centrele de închiriere "La Pedale" sunt deschise publicului, de luni până vineri, de la 10.00 la 18.00, şi în week-end, de la 09.00 la 19.00, bicicletele fiind disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi şi adulţi, mai precizează sursa citată.

Autorităţile locale ale Sectorului 1 adaugă că închirierea unei biciclete se face pe baza buletinului şi a unui contract de dare în folosinţă, care va fi semnat la centrele de închiriere din parcuri, o bicicletă putând a fi luată pentru maximum două ore în perimetrul parcurilor.

"Unii interzic mersul pe bicicletă în parcuri, noi îl încurajăm. Bunici, părinţi, copii, adolescenţi se pot bucura, de o plimbare gratuită cu bicicleta în parcuri. Proiectul este o premieră pentru Bucureşti şi reprezintă un îndemn la mişcare, la un stil de viaţă sănătos. De aceea, invit locuitorii Sectorului 1 - copii şi adulţi, deopotrivă - în parcurile noastre, unde, pe lângă un ambient plăcut, pot să facă mişcare cu bicicletele puse la dispoziţia lor gratuit de către Primăria Sectorului 1. Este o probă de civilizaţie pe care eu sper să o trecem cu bine, este o dovadă a faptului că Bucureştiul poate evolua şi se poate transforma într-o capitală europeană", susţine primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, sunt create astfel, un număr de 18 locuri de muncă noi pentru studenţi.

Biciclete gratis în parcurile Kiseleff şi Bazilescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici