Bihor: Flăcări de 10 metri înălţime în urma unui incendiu izbucnit la un depozit de ţiţei

Peste 40 de pompieri militari au intervenit, luni, cu 11 autospeciale cu apă şi spumă şi ambulanţe pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de ţiţei din localitatea Petreu, judeţul Bihor, flăcările fiind înalte de 10 metri.

497 afișări
Imaginea articolului Bihor: Flăcări de 10 metri înălţime în urma unui incendiu izbucnit la un depozit de ţiţei

Bihor: Flăcări de 10 metri înălţime în urma unui incendiu izbucnit la un depozit de ţiţei

Potrivit unui comunicat al ISU Bihor, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, cu pericol de extindere spre un bazin deschis de ţiţei şi la o cisternă cu ţiţei uşor.

„ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un depozit de ţiţei din localitatea Petreu, comuna Abrămuţ, situat în incinta unei societăţi comerciale. La locul evenimentului au fost mobilizaţi peste 40 de pompieri militari cu şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) şi trei ambulanţe SMURD de tip B2, din cadrul a cinci subunităţi ale ISU Bihor, precum şi elicopterul SMURD. Echipajele au constatat că flăcările, înalte de peste 10 metri, se manifestau la nivelul a două bazine deschise de ţiţei, pe aproximativ 150 de metri pătraţi, cu pericol de propagare la al treilea bazin, la rezervoarele de mare capacitate şi la o hală, dar şi la o cisternă în care se afla ţiţei uşor. Au existat, totodată, focare mai mici de incendiu pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi”, se arată în comunicat.

Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ 30 de minute, împiedicând producerea unei explozii la cisternă şi propagarea flăcărilor la hala compresoarelor, la zona separatoarelor de gaze, la cel de-al treilea bazin şi la rezervoarele de ţiţei de mare capacitate.

În urma incendiului nu au existat victime. Pompierii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici