Video Bijuterie pe patru roţi. Iată cum arată prima maşină fabricată în România

  • Primul vehicul de preserie Dacia 1100 a fost asamblat în 3 august 1968
  • Producţia totală de vehicule Dacia 1100 a fost de 37.546 unităţi
  • Dacia este cea mai mare companie din România şi cel mai mare exportator, cu o cifră de afaceri de peste 24,7 miliarde de lei, în 2018
1614 afișări

 

Dacă o vezi pe stradă, nu ai cum să nu întorci capul după ea. Este vorba despre prima maşină fabricată în România, Dacia 1100, asamblată la data de 3 august 1968.
 
„Lumea nu mă priveşte pe mine, o priveşte pe ea, se uită aşa ca la ceva drăgălaş, albastru şi simpatic”, spune proprietarul maşinii, Mihai Dăscălescu. 
 
În total au fost fabricate peste 37.000 de astfel de modele.
 
„Nu are nimic comun cu Dacia 1300, doar tipul de motor Sierra, care la vremea aia era un motor modern, 45 de cai putere. Părerile sunt împărţite, mulţi spun 44, alţii spun 46, dar diferenţa este în metoda de măsurare cailor putere”, a explicat proprietarul maşinii, precizând că nu şi-a propus niciodată să o înstrăineze. 
 
Inaugurarea uzinei de la Piteşti şi a primului model de serie Dacia a avut loc la data de 20 august 1968, în prezenţa lui Nicolae Ceauşescu.
 
Dacia este cea mai mare companie din România şi cel mai mare exportator, cu o cifră de afaceri de peste 24,7 miliarde de lei, în 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici