Bijuterii de peste un milion de lei, posibil false, confiscate pentru experiză de poliţişti

Peste 7,5 de kilograme de bijuterii în valoare de aproximativ un milion de lei, susceptibile a fi falsificate, au fost ridicate în vederea expertizării, de la o societate dintr-un complex comercial bucureştean, informează un comunicat al Poliţiei Române remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

292 afișări
Imaginea articolului Bijuterii de peste un milion de lei, posibil false, confiscate pentru experiză de poliţişti

Bijuterii de peste un milion de lei, posibil false, confiscate pentru experiză de poliţişti (Imagine: Shutterstock)

"Au fost identificate şi ridicate în vederea expertizării 7,5 kilograne de bijuterii din aur de 14 Karate, nemarcate sau marcate cu mărci de garanţie proprie susceptibile a fi falsificate, precum şi 90 de piese în greutate de aproximativ 200 de grame, bijuterii din aur de 18 Karate cu diamante. Valoarea de piaţă a bijuteriilor este de peste 1.000.000 de lei.", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

"În cauză sunt continuate cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare a mărcilor individuale, folosirea acestora, precum şi folosirea unor mărci neînregistrate, faptă prevăzută de articolul 17 din OUG 190/2000, privind regimul metalelor preţioase, aliajelor acestora şi pietrelor preţioase în România", mai precizează documentul citat.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare şi specialişti ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, iar verificările au vizat, în principal, legalitatea şi realitatea operaţiunilor comerciale desfăşurate de agenţii economici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici