Bilete comune pe liniile RATB, Metrorex şi CFR Călători. Ce tipuri de tichete sunt şi cât costă fiecare

Bucureştenii vor putea circula, cu cinci tipuri de bilete comune, pe liniile RATB, Metrorex şi CFR Călători, ultimele aferente inelului de cale ferată al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

2101 afișări
Imaginea articolului Bilete comune pe liniile RATB, Metrorex şi CFR Călători. Ce tipuri de tichete sunt şi cât costă fiecare

Bilete comune pe liniile RATB, Metrorex şi CFR Călători. Ce tipuri de tichete sunt şi cât costă fiecare (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Municipalitatea a semnat un acord de colaborare cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), Metrorex şi Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători, care are în vedere introducerea a cinci tipuri de bilete de călătorie, s-a arătat în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

În şedinţa de vineri a CGMB au fost aprobate biletele unice, care vor fi valabile timp de 60 de minute de la prima validare, atât la Metrorex, cât şi la RATB. Biletul unic va avea un număr nelimitat de validări timp de 60 de minute. Costul biletului va fi de cinci lei, din care trei lei vor merge către bugetul RATB, iar doi lei către cel al Metrorex.

Cel de-al doilea tip de titlu de călătorie comun va fi biletul unic multiplu cu zece călătorii, valabil 60 de minute de la prima validare, cu număr nelimitat de validări, atât la Metrorex, cât şi la RATB. Preţul biletului multiplu cu zece călătorii va fi de 30 de lei, din care 15 lei vor merge către bugetul RATB şi 15 lei către Metrorex.

Un alt titlu de călătorie comun între RATB şi Metrorex va fi abonamentul unic pentru o zi, cu număr nelimitat de validări, cu valabilitate de 24 de ore începând cu ora la care se face prima validare. Costul unui abonament unic pe timp de o zi este de 16 lei, din care opt lei vor merge către bugetul RATB şi opt lei către Metrorex.

Potrivit proiectului de hotărâre, cel de-al patrulea titlu de călătorie comun este biletul unic cu valabilitate de 90 de minute, pe liniile RATB şi pe trenurile regionale ale CFR Călători care circulă pe inelul de cale ferată al Capitalei. Costul acestui bilet va fi de cinci lei, din care trei lei vor merge către bugetul RATB şi doi lei către CFR Călători.

Ultimul tip de titlu de călătorie comun între cele trei instituţii este biletul unic de călătorie valabil timp de 90 de minute de la prima validare. Preţul unui bilet de 90 de minute va fi de şapte lei, din care trei lei vor merge către bugetul RATB, doi lei către METROREX şi doi lei către CFR Călători.

Biletele nu vor fi valabile pe liniile expres şi pe cele cu tarif special ale RATB, iar suportul tehnico-financiar pentru emiterea acestor bilete, dacă proiectul va fi aprobat, va fi asigurată de reprezentanţii regiei.

"Biletele acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de 60 de minute, respectiv 90 de minute, şi permit călătoria până la capătul liniei RATB şi CFR Călători şi până la ieşirea din staţie, la METROREX", s-a precizat în raportul de specialitate al proiectului .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici