Bill Gates: Pandemia de COVID-19 ne distrage atenţia de la problemele globale grave cu care ne confruntăm

  • Bill Gates s-a întâlnit cu reporterii pentru a dezbate cifrele emise de cel mai recent raport realizat de fundaţia sa, Bill & Melinda Gates Foundation
  • Fondatorul Microsoft este de părere că aceste probleme se vor agrava cu cât criza economică indusă de pandemie se va accentua
  • Bill Gates: „Pandemia de COVID-19 nu doar că ne-a încetinit progresul, dar am şi regresat”
3460 afișări
Imaginea articolului Bill Gates: Pandemia de COVID-19 ne distrage atenţia de la problemele globale grave cu care ne confruntăm

Sursă foto: profimedia

Tot globul se luptă acum cu pandemia de COVID-19. Însă, înainte ca acest virus sa lovească întreaga populaţie, ne confruntam şi cu alte probleme grave la nivel mondial, cum ar fi sărăcia şi foametea. 

Fundaţia Bill & Melinda Gates a emis luni un raport care analizează evoluţia problemelor pe care fundaţia le-a sprijinit încă de la înfiinţare. Printre cauzele susţinute se numără inegalitatea economică, inegalitatea de gen, foametea şi accesul la educaţie.

”Pandemia de COVID-19 nu doar că ne-a încetinit progresul, dar am şi regresat. Din păcate, toate inegalităţile induse de sărăcie şi accesul la sistemul medical s-au accentuat”, a declarat Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Aproximativ 90% din economia lumii a intrat într-un soi de lockdown. Conform cifrelor raportului emis, aproximativ 37 de milioane de oameni au ajuns în pragul sărăciei extreme, din cauza crizei economice indusă de pandemie.

În luna mai, cei de la ONU preconizau acest parcurs şi atrăgeau atenţia asupra scenariilor de criză socială şi economică, cauzate de pandemia COVID-19. Raportul celor de la ONU a prezis că pandemia va reduce producţia economică globală cu 8.5 trilioane de dolari în următorii doi ani. De asemenea, contracţia economică globală va fi cea mai puternică din 1930 încoace, de 3.2%. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici