BIO: Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării

Sevil Shhaideh este propunerea Guvernului Grindeanu pentru Ministerul Dezvoltării, a anunţat marţi, preşedintele PSD Liviu Dragnea. Acesta va ocupa şi poziţia de vicepremier din partea PSD.

743 afișări
Imaginea articolului BIO: Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării

BIO: Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

Sevil Shhaideh a fost de altfel şi prima propunere a PSD pentru funcţia de prim ministru, propunere respinsă de preşedintele Iohannis, care nu şi-a motivat decizia.

În spaţiul public au fost însă vehiculate o serie de informaţii privind posibile legături ale soţului membrei PSD cu regimul de la Damasc, care ar fi ocupat funcţii guvernamentale în regimul Assad.

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a postat pe Facebook, că Liviu Dragnea ştie că Sevil Shhaideh nu poate primi certificat ORNISS pentru acces la informaţii de nivel CSAT, inclusiv la informaţii NATO.

''Nu văd cum Sevil Shhaideh ar putea primi certificatul ORNISS pentru acces la informaţii de nivel CSAT, deci inclusiv informaţii clasificate NATO. Dl Dragnea înţelege acest lucru, de unde rezultă că în toată această problemă pe care a creat-o statului român prin propunerea sa, încearcă de fapt să facă un joc politic personal mai complicat. Ori domnul Dragnea e mai puţin inteligent decât îl prezintă analiştii pro PSD, ori ştie ceva ce noi nu ştim legat de propria persoană şi raporturile sale cu legea, şi încearcă să provoace un scandal prin care vrea să se victimizeze. Eu merg pe varianta 2'', a scris Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook.

Sevil Shhaideh s-a născut la Constanţa, în 1964 şi a absolvit, în 1987, Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică.

În acelaşi an, după terminarea facultăţii, s-a angajat analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa. Ulterior a fost manager sisteme informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa, director sisteme informatice la Consiliul Judeţean Constanţa etc.

În perioada 2012- 2015 a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, iar ulterior cea de ministru în cadrul aceluiaşi minister.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

În declaraţia de avere a acesteia este menţionat şi un împrumut de 20.000 de euro acordat de către soţul său, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, şi ramburat în septembrie 2014. De asemenea, la secţiunea ”datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat în anul 2012 şi scadent în 2017.

Veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul fiscal precedent depăşesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezintă salariul de la Ministerul Dezvoltării, iar 247.800 de lei a încasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) la EximBank SA.

Soţul lui Sevil Shhaideh a obţinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judeţene Drumuri şi Poduri Constanţa şi 826 lei în calitate de consilier în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, potrivit declaraţiei de interese, ea este acţionar la Coremar - cupon gratuit, şi la SC Rosyr International SRL, cu 50 de acţiuni, în valoare de 100 de lei.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Liviu Dragnea a afirmat, miercuri, însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost "martor", alături de alte persoane.

"În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin", a spus Dragnea.

El a adăugat că o cunoaşte pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la căsătoria acesteia a fost martor alături de alte persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici