Bistriţa: Consilier judeţean PDL, la spital după ce a fost lovit cu pumnul în timp ce făcea campanie - FOTO

Consilierul judeţean PDL Monica Săsărman din Bistriţa-Năsăud a ajuns la spital, sâmbătă după-amiază, după ce a fost lovită cu pumnul în cap de un bărbat în timp ce făcea campanie electorală în comuna Prundu Bârgăului, agresorul fiind indentificat ulterior şi dus la Poliţie, pentru audieri.

486 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Consilier judeţean PDL, la spital după ce a fost lovit cu pumnul în timp ce făcea campanie - FOTO

Bistriţa: Consilier judeţean PDL, la spital după ce a fost lovit cu pumnul în timp ce făcea campanie - FOTO

Monica Săsărman a mers, sâmbătă, în comuna Prundu Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru a împărţi materiale de campanie cu Klaus Iohannis, iar la un moment dat a fost lovită cu pumnul în cap de un bărbat care a coborât dintr-o maşină, un coleg liberal care o însoţea sunând la 112 şi solicitând intervenţia unei ambulanţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Daniel Neag, liberalul care o însoţea pe Monica Săsărman, incidentul s-a petrecut în jurul orei 16.30, pe o stradă din comună unde cei doi, îmbrăcaţi cu veste albastre pe care scria numele lui Klaus Iohannis, împărţeau materiale de campanie.

“Am observat că era o maşină Volkswagen care ne urmărea. Am tot văzut acea maşină care se tot învârtea pe lângă noi. Nu am fost atent cine era în ea. Când s-a petrecut totul, eu eram la o distanţă de aproximativ 50 de metri de doamna consilier Monica Săsărman. A oprit maşina aceea, a coborât un tip de circa 30 de ani şi a lovit-o cu pumnul sau cu palma, nu am văzut exact. Când m-am îndreptat spre ei, după ce am auzit ţipete, acel individ a urcat în maşină şi a plecat. Doamna a căzut jos, plângea, era în stare de şoc. Am sunat la 112, a venit Poliţia, salvarea. Am dat declaraţii la Poliţie”, a spus Neag jurnaliştilor veniţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Bistriţa, unde a fost transportată Monica Săsărman.

Copreşedintele ACL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, aflat şi el la Prundu Bârgăului, a spus că a fost sunat de Daniel Neag, care i-a povestit incidentul şi l-a chemat la faţa locului.

“Colegul meu Daniel mi-a spus să ajung de urgenţă, eram pe altă stradă, undeva în centrul comunei, fiindcă Monica e în stare de şoc. Când am ajuns eu acolo, Monica era în maşina SMURD, am încercat să vorbesc cu ea, nu am reuşit pentru că plângea întruna. Avea semne vizibile de agresiune. Ştim că sunt doi competitori în această cursă: Klaus Iohannis şi domnul Ponta şi oarecum vin de undeva mesajele respective. E trist că s-a ajuns aici. Eu credeam că acestea sunt manifestări pentru lumea a treia. Totuşi suntem în România anului 2014, într-un judeţ civilizat, unde oamenii sunt destoinici”, a spus Dolha.

El a mai afirmat că incidentul poate fi pus pe seama faptului că în primul tur al alegerilor prezidenţiale consilierul judeţean Monica Săsărman a supravegheat corectitudinea alegerilor în comuna Prundu Bârgăului şi l-a reclamat la BEJ pe primarul Doru Crişan (PSD), pentru că ar fi continuat campania şi în ziua votului, încercând să convingă oamenii să voteze cu Victor Ponta.

“I-a încurcat pe unii pentru că nu i-a lăsat să facă nereguli pe acolo şi asta i-a iritat pe aceşti domni care acum s-au răzbunat. Ce s-a întâmplat astăzi a fost un act de răzbunare”, a declarat Stelian Dolha, aflat de asemenea la UPU Bistriţa.

La spital au mai venit copreşedintele ACL Ioan Oltean, mai mulţi consilieri judeţeni şi parlamentari, ei declarând că Monica Săsărman rămâne în spital pentru investigaţii.

Ulterior, la sediul ACL a fost organizată o conferinţă de presă, deputatul PDL Ioan Oltean declarând că ”s-au produs evenimente grave în a doua zi de campanie electorală, care scot în evidenţă comportamentul huliganic al reprezentanţilor PSD”.

”La Prundu Bârgăului, colega noastră Monica Săsărman a fost bătută în timp ce făcea campanie în mod corect, mulţumindu-le oamenilor pentru votul dat în 2 noiembrie şi cerându-le să vină la vot şi să voteze din nou cu Iohannis în 16 noiembrie. O maşină cu număr de leasing s-a oprit, un individ musculos, din ăştia odihniţi care trăiesc bine din ceea ce puterea oferă, a coborât, a pălmuit-o, adresându-i cuvinte dintre cele mai puţin plăcute, a urcat în maşină şi a plecat. În maşină se mai aflau trei-patru indivizi. A fost deja identificat personajul respectiv şi dus la Poliţie pentru a-şi justifica fapta. Nu contează câţi pumni i-a dat Monicăi Săsărman, gestul în sine e condamnabil. Sunt convins că cel care a lovit-o este ciracul ciocoiului de la Prundul Bârgăului. Nu este un tânăr care s-a simţit dintr-o dată împotriva PDL”, a spus Oltean.

El a precizat că nu a fost singurul incident din a doua zi de campanie.

“La Chiuza, primarul PSD l-a atacat dur pe şoferul microbuzului care ducea oamenii ACL în campanie, ameninţându-l şi întrebându-l ce face acolo în comuna în care el este ciocoiul, doar el poate să decidă cine intră şi cine iese. La Budacul de Jos, primarul Florin Simionca (care a trecut de la PDL la PSD –n.r.), un om care n-ai zice că e în stare să se înscrie în politica de violenţă a PSD, l-a ameninţat pe un tânăr de-al nostru, spunându-i că va avea grijă să plece de acolo. În trei comune cu trei primari PSD oamenii care fac campanie pentru Klaus Iohannis sunt ameninţaţi, bătuţi, molestaţi de către ciocoii acestor comune”, a mai spus Oltean.

Deputatul PDL a făcut apel la liderii judeţeni ai PSD să înceteze cu aceste “acţiuni de traumatizare a cetăţenilor”, cu “violenţa la adresa celorlalţi competitori” şi să se înscrie într-o campanie normală.

Monica Săsărman este prim-vicepreşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud şi a candidat în 2012 pentru funcţia de deputat.

Primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan, care a trecut de la PDL la PSD, este cel care, luni, a transmis, printr-un mesaj postat pe Facebook, că este dezamăgit de faptul că, în comuna pe care o conduce, în primul tur de scrutin majoritatea cetăţenilor au votat cu Klaus Iohannis, şi nu cu Victor Ponta.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul Doru Crişan a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat sâmbătă.

”Am sunat la Poliţie, dar nu ştiau să-mi dea detalii. Aştept să-mi spună cei de la Poliţie”, a adăugat Crişan.

Întrebat dacă crede că la mijloc ar fi vreo răfuială politică, Doru Crişan a spus: “Nu aş face aşa ceva. Cu tot circul pe care l-am avut (cu scrisoare trimisă localnicilor - n.r.) nu mai am nevoie de altul”.

La Prundu Bârgăului, în primul tur de scrutin, Victor Ponta a fost votat de 33,02% dintre alegători, iar Klaus Iohannis de 51,38%.

În Bistriţa-Năsăud, alegerile prezidenţiale după primul tur de scrutin au fost câştigate de Klaus Iohannis cu 44,68%, pe locul al doilea situându-se Victor Ponta cu 36,28%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici