Bistriţa: Consilierul judeţean PDL care a fost lovit a depus plângere împotriva agresorului

Consilierul judeţean PDL Monica Săsărman din Bistriţa-Năsăud, lovită cu pumnul în cap de un bărbat în timp ce făcea campanie electorală, a anunţat, luni, că a depus plângere penală împotriva agresorului, declarând că Poliţia s-a grăbit să închidă cercetările, transmite corespondentul MEDIAFAX.

92 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Consilierul judeţean PDL care a fost lovit a depus plângere împotriva agresorului

Bistriţa: Consilierul judeţean PDL care a fost lovit a depus plângere împotriva agresorului

Monica Săsărman a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că sâmbătă, în jurul orei 13.00, participa la campania electorală alături de alţi membri ai echipei ACL, susţinători ai lui Klaus Iohannis, iar la Prundu Bârgăului s-au împărţit în echipe.

"Am făcut parte dintr-o echipă de patru. Eu eram împreună cu un tânăr liberal. Pentru că mai aveam materiale de campanie, am hotărât să parcurgem şi o străduţă lăturalnică. La un moment dat, la ieşirea dintr-o curbă, m-am urcat pe un gard să verific dacă cineva e acasă. Nu am reuşit să intru în curte şi m-am întors pe stradă. Am observat o persoană care se îndrepta spre noi şi m-am agitat să pregătesc chibriturile şi pliantul, în sensul ca în pliant să pun cutia de chibrituri şi să i le înmânez. Nu am apucat să fac lucrul până la capăt în momentul în care am auzit «Javre PDL-iste, ne încurcaţi borcanele!», moment în care mi-au fost date palme peste faţă. Mi-am pus mâinile ca să-mi protejez faţa şi am mai primit o lovitură undeva în zona capului", a spus Săsărman.

Ea a spus că duminică dimineaţă a fost sunată de un bărbat, care i-a spus că el este cel care a lovit-o şi vrea să se întâlnească ca să îşi ceară iertare. Astfel, cei doi s-au întâlnit în faţa biroului de avocat al Monicăi Săsărman, moment în care bărbatul i-a spus că este aşteptat la Poliţie, iar ea a decis să-l însoţească.

"La Poliţie, ne-a aşteptat un domn care m-a întrebat dacă îl reprezint (pe agresor - n.r.) în calitate de avocat. Eu i-am spus că sunt partea vătămată! Am urcat în birou şi i-am spus poliţistului că agresorul e un fost client al meu. De faţă cu poliţistul l-am întrebat (pe bărbat - n.r.) de ce m-a lovit. Omul mi-a spus că regretă foarte mult ce a făcut şi că au fost două persoane - o persoană care avea accent ardelenesc şi alta cu accent moldovenesc - care i-ar fi oferit o sumă de bani ca să încurce campania ACL în localitatea Prundu Bârgăului", a afirmat consilierul, adăugând că după acea discuţie bărbatul a plecat de la Poliţie.

Ulterior, şi Monica Săsărman a plecat de la Poliţie, însă, în momentul în care a ajuns în apropierea casei, a fost sunată să se întoarcă deoarece se doreşte finalizarea dosarului, astfel că a mers din nou la Poliţie şi a dat o declaraţie.

"Nu ştiu dacă la final am spus că fac sau nu fac plângere, dar am semnat acea declaraţie şi recunosc. Le-am mai spus că voi reveni luni. Nu înţeleg de ce eu nu am fost înţeleasă şi de ce s-a procedat în modalitatea în care s-a procedat. În această dimineaţă (luni - n.r.) am depus plângere penală prin care am solicitat investigarea şi tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate pentru infracţiunea de lovire", a spus Săsărman.

Ea a susţinut că nu a înţeles de ce s-a profitat de starea sa psihică "pentru a stopa sau a clasa un dosar penal".

"Poliţia nu poate clasa un dosar penal, doar procurorul poate dispune clasarea unui dosar penal. (…) Eu nu am fost citată la Poliţie pentru a da declaraţie. M-am dus pentru că a apărut o împrejurare care trebuia avută în vedere de organele de urmărire penală, iar eu nu aveam nimic de ascuns", a spus Săsărman.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Virginia Roşca, a confirmat corespondentului MEDIAFAX că a fost depusă o plângere penală, iar aceasta a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Poliţia Bistriţa-Năsăud informa, duminică seară, că leziunile suferite de Săsărman necesită cinci zile pentru vindecare şi că aceasta nu doreşte să depună plângere prealabilă, ea şi agresorul cunoscându-se.

“Partea vătămată a declarat că nu doreşte să depună plângere prealabilă şi nu a formulat nicio altă pretenţie. Dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe urmează a fi transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cu soluţie de clasare”, se arăta în comunicatul Poliţiei Bistriţa-Năsăud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici