Bistriţa: INCENDIU PUTERNIC la o cabană din Pasul Tihuţa

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la o cabană din Pasul Tihuţa, în apropiere de DN 17, mai multe echipaje de pompieri intervenind timp de peste două ore pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins acoperişul şi mansarda imobilului.

906 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: INCENDIU PUTERNIC la o cabană din Pasul Tihuţa

Bistriţa: INCENDIU PUTERNIC la o cabană din Pasul Tihuţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa, Marius Rus, a declarat pentru MEDIAFAX că pompierii militari au împiedicat extinderea incendiului la parter şi spre pădurea din apropiere.

"La ora 7.45 am fost solicitaţi să intervenim pentru lichidarea unui incendiu, care a izbucnit la o pensiune-restaurant de la Valea Străjii. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă violentă la acoperiş şi mansardă, fiind afectaţi peste 300 de metri pătraţi. S-a împiedicat propagarea incendiului la parter şi la fondul forestier. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. În momentul izbucnirii incendiului în cabană se aflau cinci persoane, care au ieşit la timp, în condiţii de siguranţă. La faţa locului au fost aduse patru autospeciale cu apă şi spumă, iar pompierii voluntari au lucrat cu motopompe. Au fost evacuate şi multe bunuri materiale de la parter. După mai bine de două ore incendiul a fost lichidat. Ulterior va fi stabilită şi cauza incendiului", a spus Rus.

Circulaţia pe DN 17 a fost blocată din momentul izbucnirii incendiului şi până în jurul orei 9.00.

Cabana Bradului se află la intrarea în Pasul Tihuţa, în satul Mureşenii Bârgăului din comuna Tiha Bârgăului, şi are şase camere, un restaurant şi o terasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici