Bistriţa: Mandatul de arestare preventivă emis pe numele asistentei maternale a fost prelungit

Judecătorii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au prelungit cu 30 de zile, la cererea procurorilor, mandatul de arestare preventivă emis pe numele Marcelei Făgărăşan, asistenta maternală acuzată că a maltratat şi ucis un copil de patru ani pe care îl avea în îngrijire.

31 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Mandatul de arestare preventivă emis pe numele asistentei maternale a fost prelungit

Bistriţa: Mandatul de arestare preventivă emis pe numele asistentei maternale a fost prelungit (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, procurorul Angela Sângeorzan, a declarat, joi, că mandatul de arestare preventivă emis pe numele asistentei maternale urma să expire vineri, iar acesta a fost prelungit.

Potrivit sursei citate, Marcela Făgărăşan se află în continuare la Bucureşti, la Spitalul Penitenciar Jilava, unde i se va face examenul psihiatric de către specialiştii de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici". Procurorii au nevoie de expertiza psihiatrică a specialiştilor de la "Mina Minovici" întrucât aceasta este o probă obligatorie în dosar, acuzaţia formulată împotriva Marcelei Făgărăşan fiind de omor deosebit de grav.

"Deocamdată nu avem nicio veste de la Bucureşti. Continuăm însă adunarea probelor în dosar, dar şi audierile în celălalt dosar în care sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu patru funcţionari ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, respectiv preşedintele Comisiei judeţene de protecţia copilului, Iosif Redl", a spus Angela Sângeorzan.

Potrivit sursei citate, în acest caz au fost deja audiate trei dintre cele cinci persoane împotriva cărora s-a declanşat urmărirea penală pentru neglijenţă în serviciu, lunea viitoare urmând să fie audiat şi Iosif Redl, care îndeplineşte şi funcţia de secretar al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Marcela Făgărăşan a fost arestată, în 22 august, pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav, după ce copilul pe care îl avea în îngrijire, Lucian Rostaş (patru ani), a murit. Băieţelul s-a asfixiat mecanic cu un bol alimentar după ce a fost hrănit cu forţa. Examenul medico-legal a relevat faptul că micuţul a fost maltratat de femeie, care i-a cauzat răni grave pe tot corpul, rezultate din arsuri cu ţigara şi lovituri cu obiecte contondente.

Femeia a fost arestată pentru omor deosebit de grav, situaţie în care se impune examinarea psihiatrică a acesteia de către specialişti de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", documentul fiind obligatoriu în probatoriul pe care îl vor întocmi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici