Bistriţa: Mii de persoane au participat la Ostermarkt, Târgul de Paşte al saşilor - FOTO

Mii de persoane au participat sâmbătă la Ostermarkt, Târgul de Paşte al saşilor bistriţeni, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, ocazie cu care şi-au putut cumpăra diverse produse de artizanat, ouă încondeiate sau chiar iepuri vii.

634 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Mii de persoane au participat la Ostermarkt, Târgul de Paşte al saşilor - FOTO

Bistriţa: Mii de persoane au participat la Ostermarkt, Târgul de Paşte al saşilor (Imagine: Cristiana Sabau/ Mediafax Foto)

La Ostermarkt au venit peste 30 de meşteri populari care au adus turtă dulce, colaci secuieşti, miere, curele, costume populare, opinci, ceramică, sticlărie, ouă încondeiate, ouă cu mărgele, căsuţe şi ceasuri din lemn, feţe de masă pictate cu pui şi ouă, dar şi împletituri din nuiele, pietre semipreţioase, bijuterii, accesorii handmade, icoane, pitici pentru grădină, coşuleţe cu iepuraşi şi pui.

De asemenea, Reprezentanţii Federaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă (FCPAMR) "Petru Rareş" din Bistriţa au venit pe pietonal cu iepuri şi păsări.

După intonarea imnurilor de stat ale României şi Germaniei, a avut loc o binecuvântare ecumenică din partea preoţilor din toate confesiunile de la Bistriţa, apoi au vorbit primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi oaspeţi din Germania, de la asociaţiile saşilor.

Imediat după aceea, a început o paradă a portului popular, la care au participat ansamblul Forumului German din Reghin, ansamblurile de dansuri săseşti din Sighişoara şi Codlea, "Regenbogen" din Bistriţa, "Edelweis" din Vişeul de Sus, "Gute Laune" din Satu Mare, "Gemeinsam" din Satu Mare, "Korona" din Braşov, "Sonnenschein" din Târgu Mureş, "Banat Ja" din Arad, fanfara "Armonia" din Târnăveni, care apoi au susţinut spectacole pe o scenă amplasată în aer liber pe pietonalul din centrul istoric al Bistriţei.

Organizatorii au fost Primăria Bistriţa, Forumul Democrat al Germanilor Bistriţa-Năsăud, Centrul Cultural Municipal şi Biserica Evanghelică.

Potrivit recensământului din 2011, în judeţul Bistriţa-Năsăud mai trăiesc 281 de etnici germani, care vor sărbători Paştele săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici