Bistriţa-Năsăud: Concluzie finală în ancheta privind moartea unei fetiţe de patru ani cu entorsă

Fetiţa de patru ani din Năsăud care a făcut entorsă şi a fost plimbată între trei spitale a murit în urma unui şoc toxico-septic, potrivit raportului Institutului de Medicină Legală Cluj, care a fost trimis Poliţiei din Bistriţa-Năsăud.

379 afișări
Imaginea articolului Bistriţa-Năsăud: Concluzie finală în ancheta privind moartea unei fetiţe de patru ani cu entorsă

Bistriţa-Năsăud: Concluzie finală în ancheta privind moartea unei fetiţe de patru ani cu entorsă (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că, potrivit raportului IML, transmis Poliţiei din judeţ, moartea fetiţei de patru ani a fost "neviolentă", decesul survenind pe fondul unui "şoc toxico-septic la o pacientă cu imunitate deficitară".

"Am fost informaţi de IML Cluj că moartea fetiţei a fost neviolentă şi s-a produs din cauza unui şoc toxico-septic la o pacientă cu imunitate deficitară şi că nu s-au constatat leziuni traumatice", a spus Pop.

Ea a declarat că poliţiştii continuă ancheta începută în cazul decesului fetiţei de patru ani, vor aduna probe şi le vor prezenta mai departe procurorilor.

"Audiem în continuare persoane, adunăm probe şi continuăm ancheta. Acelaşi lucru îl fac Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică", a spus ea.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, directorul Spitalului Orăşenesc Năsăud, dr. Adrian George, a declarat că raportul medico-legal absolvă de vină spitalele prin care a trecut copilul înainte de a muri.

"Starea toxico-septică indică faptul că avea microbi în sânge. Acest lucru poate da infecţie respiratorie, insuficienţă respiratorie, poate da mai multe. Starea toxico-septică afectează rinichii, ficatul, toate organele le atacă. Din ce menţionează raportul medico-legal, nu s-a ajuns la deces din cauza spitalelor, a clinicii din Cluj, ci din cauza aparţinătorilor. Starea toxico-septică nu e din cauza noastră. A avut-o. Înseamnă că a fost o infecţie în organism care nu a avut nicio legătură nici cu entorsa, nici cu nimic. Înseamnă că părinţii nu au spus corect ce a păţit fetiţa", a declarat George.

El a afirmat că nu a intrat în posesia raportului medico-legal, dar că îl va cere IML pentru a avea întreg documentul la dispoziţie.

"Nu am raportul, trebuie să îl cer. E clar din ce spune Poliţia că nu e vina noastră. Fetiţa nu a avut trecută nicio vaccinare pe fişa de la medicul de familie. Am aflat acest lucru în timp ce dădeam declaraţii pe la Colegiul Medicilor, la DSP, la Poliţie. Era şi medicul de familie acolo, i s-au luat declaraţii", a spus Adrian George.

Fetiţa în vârstă de patru ani a murit, în ianuarie, în timp ce era operată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj, unde, potrivit medicilor, a ajuns cu simptome de şoc septic din cauza unei răni la piciorul stâng, în timpul intervenţiei ea făcând stop cardiac. De atunci, în Bistriţa-Năsăud au fost începute mai multe anchete pentru a se stabili cum a fost posibil ca fetiţa de patru ani să moară după ce a suferit o entorsă, iar părinţii au transportat-o iniţial la spitalele din Năsăud şi Bistriţa, şi apoi la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici