Bistriţa:Peste 30 de persoane care participau la o nuntă, inclusiv mireasa,la spital cu toxiinfecţie

Peste 30 de persoane care au participat, sâmbătă seară, la o nuntă în comuna Coşbuc din judeţul Bistriţa-Năsăud, inclusiv mireasa, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

146 afișări
Imaginea articolului Bistriţa:Peste 30 de persoane care participau la o nuntă, inclusiv mireasa,la spital cu toxiinfecţie

Bistriţa:Peste 30 de persoane care participau la o nuntă, inclusiv mireasa,la spital cu toxiinfecţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit Soniei Mureşan, asistent medical de gardă la Spitalul Orăşenesc "George Trifon" din Năsăud, primii pacienţi au început să sosească la unitatea sanitară sâmbătă, în jurul orei 23.00, printre aceştia aflându-se şi mireasa.

"La ora 22.55 a sosit primul pacient. Acuza stări de rău, vărsături, diaree, transpiraţie, toate simptome ale toxiinfecţiei alimentare. L-am trimis imediat la Bistriţa, la Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Apoi a venit şi mireasa şi ea se simţea la fel. În total, la noi au ajuns 27 de adulţi şi doi copii, ultimul pacient, o domnişoară, ajungând chiar azi (n.r. - duminică), la ora 11.30. Mi-a spus că a vomitat de zece ori. Tot la Bistriţa am trimis-o. Din câte am aflat de la ei, după ce au mâncat aperitivul li s-a făcut rău. Unii se pare că au mers direct la Bistriţa, nu au mai trecut pe la Spitalul Năsăud", a declarat Mureşan.

Anca Andriţoiu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în total, la Boli Infecţioase au ajuns 31 de pacienţi, între care un bebeluş de zece luni şi cinci copii.

"Adulţii şi copiii au primit tratament şi nu au rămas în spital, în timp ce sugarul e internat pentru că trebuie supravegheat. Am prelevat probe de la toţi pacienţii şi vom face o anchetă să vedem cauza toxiinfecţiei alimentare. Din ce ni s-a spus, nunta a fost organizată la căminul cultural din comuna Coşbuc, dar nu ştim încă dacă în regie proprie sau cu ajutorul vreunei firme de catering. Mai nou, puţină lume mai face petreceri în regie proprie, dar e posibil orice. Cert este că vom sancţiona vinovaţii după ce vom şti care sunt aceştia. Avem o echipă la Coşbuc, va preleva probe şi de acolo şi vom vedea ce rezultate obţinem”, a spus Anca Andriţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici