Bistriţa: Peste două mii de persoane au participat la Marşul Învierii, având pancate şi steaguri - FOTO

Peste două mii de persoane, majoritatea aparţinând cultelor penticostal şi baptist, au participat sâmbătă, în municipiul Bistriţa, la Marşul Învierii, eveniment ajuns la a cincea ediţie.

614 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Peste două mii de persoane au participat la Marşul Învierii, având pancate şi steaguri - FOTO

Bistriţa: Peste două mii de persoane au participat la Marşul Învierii, având pancate şi steaguri - FOTO (Imagine: Cristiana Sabau/ Mediafax Foto)

Cei peste două mii de participanţi la Marşul Învierii, majoritatea aparţinând cultelor penticostal şi baptist, au pornit din partea de jos a oraşului şi au traversat Bistriţa pe traseul Bulevardul Independenţei - strada Gării - Bulevardul Decebal - Strada Crinilor - Piaţa Petru Rareş - pietonalul Liviu Rebreanu.

Oamenii, escortaţi de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, au avut pancarte şi steguleţe cu lozinci şi mesaje pascale: "Dumnezeu să binecuvânteze Bistriţa!", "Dumnezeu, care a înviat pe Domnul, ne va învia şi pe noi!", "A înviat Domnul cu adevărat!", "Iisus a zis eu sunt învierea şi viaţa!" şi "Hristos a înviat!".

Printre cei care au participat la marş s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, şi primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, toţi membri ai PSD.

De pe scena montată pe pietonal, punctul final al Marşului Învierii, s-au adresat mulţumii atât preşedintele CJ, cât şi primarul Bistriţei, care i-au felicitat pe organizatori şi şi-au exprimat dorinţa ca la ediţiile următoare să se alăture şi alţi bistriţeni.

"În Bistriţa, pe lângă alte multe manifestări, aşteptăm cu emoţie şi cu nerăbdare şi Marşul Învierii. (…) Îi invit pe toţi creştinii din Bistriţa să se alăture acestei acţiuni, este deosebit de important să arătăm că în sufletele noastre purtăm pecetea creştinismului. Lumina izvorâtă din jertfa Mântuitorului să vă aducă tuturor pace în suflet şi bucurie în case. Hristos a înviat!", a spus primarul Ovidiu Creţu.

La rândul său, preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan, a spus: "Unii pregătesc bucate, alţii fac curat, vă felicit că aţi ales să vă pregătiţi de Înviere în acest mod. Îmi doresc ca în anii ce vin din ce în ce mai mulţi fraţi creştini din Bistriţa, din judeţ, să participe la marş şi pietonalul să fie neîncăpător. Indiferent de biserica din care fac parte, toţi cei care se pregătesc pentru Înviere ar fi bine să fie aici în astfel de momente. Consider că e cel mai plăcut mod în care putem întâmpina Paştele".

Evenimentul, organizat de bisericile penticostală şi baptistă din Bistriţa, s-a încheiat cu un program de cântece religioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici