Bistriţa: Un bărbat a lăsat fără apă zeci de firme şi mii de oameni, inclusiv pe primar, timp de mai multe ore

Un bărbat care locuieşte în zona de sud a oraşului Bistriţa a închis un robinet din reţeaua publică de alimentare cu apă, astfel că mii de oameni au rămas fără apă potabilă, miercuri seară şi joi dimineaţă, printre cei afectaţi fiind şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, care locuieşte în zonă.

227 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Un bărbat a lăsat fără apă zeci de firme şi mii de oameni, inclusiv pe primar, timp de mai multe ore

Bistriţa: Un bărbat a lăsat fără apă zeci de firme şi mii de oameni, inclusiv pe primar, timp de mai multe ore (Imagine: Shutterstock)

Nicolae Sângeorzan, şef reţele la firma SC Aquabis SA, furnizorul de apă potabilă la Bistriţa, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat a închis apa, intrând într-un cămin aflat pe domeniul public.

"Miercuri seară, am fost anunţaţi că în partea de sud a oraşului nu este apă. Am căutat timp de două ore să vedem unde avem avarie. Am găsit, în sfârşit, un cămin de sub pasarela care traversează calea ferată, la intrarea în Bistriţa. Un bărbat, un domn Pop care locuieşte la numărul 19, a oprit pur şi simplu apa fiindcă, a spus el, avea o avarie în gospodărie şi îi curgea apa în curte. Pentru asta putea suna la noi sau la 112, dar nu a făcut acest lucru. S-a dus şi a oprit toată alimentarea cu apă a zonei, inclusiv la locuinţa primarului Ovidiu Creţu", a spus Sângeorzan.

Potrivit acestuia, au fost afectaţi bistriţenii care locuiesc pe bulevardul Independenţei, străzile Libertăţii, Cantonului, Moşilor, Simpozionului, staţia de epurare, abatorul, fabrica de pâine, reprezentanţa Volkswagen, benzinăria OMV.

"Mii de locuinţe şi zeci de firme au rămas fără apă. Am dat drumul apei azi noapte (în noaptea de miercuri spre joi - n.r.), iar azi dimineaţă (joi dimineaţă -n.r.) iar ni s-a spus că nu e apă. Ne-am dus acum la sigur, fiindcă ştiam despre ce e vorba. Iar a oprit apa, tot acelaşi cetăţean. L-am informat pe domnul primar, care va trimite Poliţia Locală la el să ia măsuri. Nu ştim ce riscă bărbatul respectiv", a mai declarat reprezentantul SC Aquabis SA.

Întrebat cum este posibil ca oricine să aibă acces la reţelele publice de apă, ca să le oprească atunci când doreşte, Nicolae Sângeorzan a explicat că aceste cămine se află pe domeniul public, iar Aquabis trebuie să aibă acces la ele în orice moment.

"Se întâmplă avarii şi trebuie să avem acces la cămine în orice moment", a precizat Sângeorzan.

Contactat în legătură cu acest subiect, Florin Frandeş, şeful Poliţiei Locale Bistriţa, a declarat că instituţia a început o anchetă pentru a stabili ce pagube a creat bărbatul.

"Dacă a creat pagube mari, va fi deferit Poliţiei Judeţene şi va fi anchetat penal. Dacă a creat doar pagube locatarilor, aceştia se pot îndrepta împotriva lui în instanţă. Trebuie să vedem exact despre ce este vorba, dacă a distrus ceva. Abia apoi putem spune cum va fi sancţionat", a spus Florin Frandeş.

Miercuri, la Bistriţa temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius. Judeţul se află, de altfel, sub cod galben de caniculă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici