Blaga: Nu vreau să mai aud că sunt puţini poliţişti; din cei care taie frunze la câini unii vor pleca

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, afirmă că în România sunt prea mulţi poliţişti faţă de media UE şi că problema nu este la lipsa de personal, ci la managementul unor inspectorate judeţene, el susţinând vor fi concedieri în rândul celor care "taie frunze la câini, în birouri".

27 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu vreau să mai aud că sunt puţini poliţişti; din cei care taie frunze la câini unii vor pleca

Blaga: Nu vreau să mai aud că sunt puţini poliţişti; din cei care taie frunze la câini unii vor pleca (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"Nu vreau să mai aud că avem prea puţini poliţişti. Eu nu am alte date decât cele europene. România are 54.000 de poliţişti şi mai are 30.000 de oameni în Jandarmerie. Suntem cu 26 la sută peste media europeană", a declarat Vasile Blaga, miercuri, la Constanţa.

Ministrul de Interne a precizat că problemele din sectoarele de activitate ale poliţiştilor nu ţin de numărul personalului, ci de management.

"Dacă avem probleme, avem eventual de management, în unele inspectorate. Şi o să le rezolv şi pe acelea. Vor fi disponibilizări şi în Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar niciun om care îşi vede de treabă şi care lucrează în structuri operative nu va fi disponibilizat. Dintre cei care taie frunze la câini, în birouri, însă, unii vor pleca", a adăugat Blaga.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a participat, miercuri, în Gara Maritimă din Portul Constanţa, la Ceremonia de botez a navei maritime de supraveghere "Ştefan cel Mare", prilej cu care a avut loc şi predarea pavilioanelor noilor nave maritime de patrulare şi intervenţie MAI 2110 şi MAI 2111.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici