Blaga: Romii repatriaţi săptămâna trecută nu au fost înregistraţi ca autori ai unor infracţiuni

Nici unul dintre romii repatriaţi din Franţa săptămâna trecută nu a fost înregistrat de poliţia franceză sau română, a declarat, duminică, ministrul român de Interne, Vasile Blaga, citat de agenţia APA.

21 afișări
Imaginea articolului Blaga: Romii repatriaţi săptămâna trecută nu au fost înregistraţi ca autori ai unor infracţiuni

Blaga: Romii repatriaţi săptămâna trecută nu au fost înregistraţi ca autori ai unor infracţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce priveşte persoanele revenite în România săptămâna trecută (...) am făcut un control exact şi acestea nu figurează în bazele de date ale poliţiei franceze sau române ca autori ai unor infracţiuni", a spus Blaga, care participă la un forum internaţional desfăşurat în apropiere de Salzburg.

Deşi recunoaşte că "din momentul în care un cetăţean român se află în situaţie ilegală în Franţa, trebuie expulzat", Blaga a anunţat că România "se va apăra" în cazul în care se vor produce abuzuri.

El a refuzat să califice drept expulzări repatrierile efectuate de Franţa, vorbind, ca şi autorităţile de la Paris, despre "reveniri voluntare".

"Franţa plăteşte pentru aceste reveniri voluntare (...). Este o politică bună sau una proastă? Este un teren pe care nu vreau să mă exprim", a spus Blaga.

Câteva sute de romi au fost repatriaţi în România şi Bulgaria după înăsprirea politicii de securitate a guvernului francez, care a atras numeroase critici pe plan intern şi internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici