Blejnar: Stimulentele se acordă doar dacă se fac veniturile. După şase luni încasările sunt sub ţintă

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat miercuri seara că angajaţii Ministerului Finanţelor pot primi stimulente doar dacă este atinsă ţinta de venituri bugetare, însă după primele şase luni sumele colectate au fost sub planul de încasări.

26 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Stimulentele se acordă doar dacă se fac veniturile. După şase luni încasările sunt sub ţintă

Blejnar: Stimulentele se acordă doar dacă se fac veniturile. După şase luni încasările sunt sub ţintă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Potrivit Codului de Procedură Penală, stimulentele se acordă dacă se depăşeşte planul de încasări, atunci când se încasează sume suplimentare, atunci când scade evaziunea. Din datele pe care le am, în primul semestru avem un grad de realizare a planului de venituri de 97%, dar aproximativ 28% din acest 97% nu sunt încasările noastre, sunt încasări provenite de la alte instituţii. Nu putem să constituim stimulente cu bani de la alte instituţii", a spus Blejnar.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul Boc le-a transmis miniştrilor, în şedinţa de guvern, că trebuie să înţeleagă cu toţii foarte clar că stimulentele salariale se acordă doar pe criterii de performanţă, atunci când angajatul îşi depăşeşte sarcinile de serviciu, şi nu în mod automat.

Sute de angajaţi din MFP şi ANAF protestează în Ministerul Finanţelor pentru că nu au primit sporurile de două luni.

Protestul s-a extins în ţară şi mai multe administraţii financiare au anunţat încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici