Bloc operator de oftalmologie la Spitalul Militar, 300 de pacienţi aşteaptă transplant de cornee

Blocul operator al clinicii de oftalmologie a fost inaugurat, joi, la Spitalul Militar Bucureşti, unde 300 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru transplant de cornee, potrivit şefului clinicii, Anghel Gheorghe.

2061 afișări
Imaginea articolului Bloc operator de oftalmologie la Spitalul Militar, 300 de pacienţi aşteaptă transplant de cornee

Bloc operator de oftalmologie la Spitalul Militar, 300 de pacienţi aşteaptă transplant de cornee (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

El a precizat că investiţia în noul bloc operator este de 16 milioane de lei.

"Investiţia a fost făcută pentru a asigura tratament, atât pentru militari, cât şi pentru civili. Ce avem noi acum ca aparatură nu există decât la spitale private, adică pacientul poate să vină şi este investigat complet cu cele mai moderne tehnici. (...) Avem şi o sală specială pentru chirurgia corneei şi chirurgie foto-refractivă. Este o chirurgie de vârf în acest moment în România. Putem să tratăm pacienţi în acest bloc operator din punct de vedere chirurgical oftalmologic pentru toată gama de afecţiuni care sunt în acest domeniu, absolut orice, începând cu pleoape şi terminând cu afecţiuni ale orbitei", a explicat Anghel Gheorghe.

Proiectul, finanţat integral de Ministerul Apărării Naţionale, a avut ca obiectiv dezvoltarea celor două centre de referinţă din cadrul Spitalului Militar, respectiv cel de transplant de cornee şi cel de excelenţă în glaucom.

La inaugurare, au fost prezenţi premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşă, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi comandatul unităţii sanitare, Florentina Ioniţă Radu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici