Blocarea telecabinei cu turişti la Cetatea Devei | Primărie: „A fost o scurtă cădere de tensiune, urmată de un şoc electric”

Telecabina cu 19 adulţi şi copii care s-a blocat luni în timp ce urca spre cetatea din Deva s-a oprit din cauza unei scurte căderi de tensiune, urmată de un şoc electric, arată Primăria Deva. Telecabina este oprită şi azi până la ora 15.00.

644 afișări
Imaginea articolului Blocarea telecabinei cu turişti la Cetatea Devei | Primărie: „A fost o scurtă cădere de tensiune, urmată de un şoc electric”

Blocarea telecabinei cu turişti la Cetatea Devei | Primărie: „A fost o scurtă cădere de tensiune, urmată de un şoc electric”

”A fost o scurtă cădere de tensiune, urmată de un şoc electric. Atunci când energia electrică a revenit s-a produs o eroare de comunicaţie radio între punctul de comandă şi cabină. Aceasta nu a mai primit comenzi şi s-a blocat. Telecabina a fost manevrată manual şi adusă într-o poziţie care să asigure coborârea turiştilor în siguranţă de către pompierii alpinişti de intervenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Când cabina a fost goală, am remediat defecţiunea în decurs de o oră. Menţionăm că telecabina nu are probleme tehnice şi funcţionează la parametrii normali”, a declarat Alin Suciu, şeful Serviciului Administrativ- Telecabină din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Deva.

Primăria Deva adaugă că turiştii au primit apă rece în timpul cât au stat în telecabină, nu au avut probleme medicale şi au ajuns cu bine la sol. Acestora li s-a restituit contravaloarea biletelor, li s-au prezentat scuze pentru acest incident nefericit şi au fost invitaţi de către reprezentanţii Serviciului Public Administrare Cetate Deva să revină şi să viziteze monumentul istoric.

”Monolinerul care facilitează accesul în Cetatea Devei a fost funcţional în această dimineaţă şi a făcut câteva curse cu turişti. Telecabina va fi oprită astăzi, 21 august 2018, între orele 10.00-15.00, pentru punerea în funcţiune a grupului electrogen care va asigura în cazul unor întreruperi ale energiei electrice funcţionarea independentă a acesteia şi pentru instruirea personalului care va opera sursa de rezervă. Generatorul de curent a fost achiziţionat de către Serviciul Public Administrare Cetate Deva şi Primăria Municipiului Deva pentru ca penele de curent să nu mai blocheze telecabina care asigură transportul turiştilor în Cetatea Devei”, arată sursa citată.

Luni, 19 turişti, între care şase copii, au rămas blocaţi la înălţime, în telecabina de la Dealul Cetăţii, care facilitează accesul spre Cetatea Deva, pompierii alpinişti din cadrul ISU Hunedoara aducându-i în siguranţă la sol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici